Последният жив актьор от "златната ера" на Холивуд отпразнува своя

...
Последният жив актьор от "златната ера" на Холивуд отпразнува своя
Коментари Харесай

Жива легенда на Холивуд отпразнува 101-вия си рожден ден

Последният жив артист от "златната епоха " на Холивуд отпразнува своя 101-ви рожден ден. Кърк Дъглас е роден под името Исур Даниелович Демски в Ню Йорк през 1916 година,а родителите му са еврейски емигранти от област Могильов в днешна Беларус.

Синът му Майкъл Дъглас означи празника с думите "Честит рожден ден, баща! Ти в действителност си жива легенда! ". Той дойде със аероплан от Ню Йорк в Бевърли хилс за честването на 101-вия рожден ден на татко му през уикенда.

Съпругата на Майкъл Дъглас - Катрин Зита Джоунс обаче нямаше опция да дойде и по тази причина изпрати видео обръщение. В него 48-годишната актриса поздравява свекъра си със свое осъществяване на песента "Happy Birthday ".

Сред присъстващите бе и другият наследник на Кърк - Джоел и брачната половинка му Ан, които са женени от 1954 година, както и 25-годишната внучка на звездата от кино лентата "Спартак " Келси Дъглас.

Сред знаковите функции на актьора-столетник са "Спартак ", "Пътища на славата ", "Стъклената менажерия ", "Сатурн 3 ", "Жажда за живот ", "Одисей " и доста други. Дъглас се отдръпва от обществени изяви на 96 години след прекаран инфаркт, който затруднява говора му.

Кърк изяснява дълголетието си с чудесния си брак, продължаващ повече от 60 години. С Ан Буйденс, която е на 98 и е неговата втора брачна половинка след Даяна Дил, са дружно повече от шест десетилетия.

„ Имах шанс да намеря сродна душа преди 63 години и имам вяра, че нашият превъзходен брак и дългите ни нощни диалози ми помогнаха да преживея всичко”, написа Дъглас в свое есе за Closer Magazine.

„ Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче имам вяра, че не сме на този свят без причина”, декларира Дъглас.

„ Бях пощаден след злополука с хеликоптер и инфаркт, с цел да направя още добрини преди да си отида. ".

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и счита да подари имуществото си за щедрост. Двамата са възстановили 400 учебни спортни стадиони в Лос Анджелис и са построили център за заболели от Алцхаймер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР