Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е

...
Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е
Коментари Харесай

Поклон: Жена на 81 г. се хвърли на първа линия срещу К-19 в Дупница

Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години. Д-р Мария Богоева е дамата, на която всички в града се възхищават, тъй като макар възрастта си, всеки ден влиза в COVID-отделението, с цел да лекува пациенти, предава Нова телевизия.

В Дупница COVID-отделението е цялостно и няма спокоен ден за лекарите. Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с околните, те са си прави, само че и ние сме прави, счита лекарката. Доволна съм, че съм здрава и мога да оказвам помощ.

Не ми тежат годините, не се усещам на 81. Щяха да затворят отделението и, с цел да спася болничното заведение, пристигнах да работя, показа инфекционистът.

Сега доктор Богоева и останалите лекари са огромната вяра на Дупница. Щадят ме откъм наряди. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени, споделя медикът пред Нова телевизия.

Резервен вид за инфекционист в общинската болница нямат. И доктор Богоева на процедура сега е незаменима.

Най-много доктор Богоева страда за медицинските сестри към нея, тъй като вижда, че доста постоянно те поставят ексклузивен труд, който остава невъзнаграден.

В борбата против ковид най-съществен е високият дух, споделя още доктор Богоева. Тя е решена на всичко, с цел да преведе екипа и пациентите си през пъкъла на пандемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР