Последният Ford Focus RS от сегашната генерация на модела ще

...
Последният Ford Focus RS от сегашната генерация на модела ще
Коментари Харесай

Новият Ford Focus RS ще бъде хибрид

Последният Ford Focus RS от сегашната генерация на модела ще слезе от конвейра на 6 април 2018 година Хот-хечът се продаваше освен в Европа, само че и в Съединени американски щати за първи път в историята на модела. Сега той ще отстъпи място на своя правоприемник, който ще получи някои основни разлики.
Основната е в задвижващата система. Сегашният Focus RS разчита на 2,3-литров бензинов EcoBosst, разрастващ мощ от 350 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4,7 секунди, а разходът на гориво е в границите на 7,7 л/100 км (смесен). Тези индикатори ще се трансформират при новото потомство на хот-хеча, който ще бъде по-бърз, по-мошен и по-екологичен, защото ще получи хибридно задвижване.


Новият задвижващ елемент ще разреши равнищата на нездравословни излъчвания СО2 да спаднат към 30 гр/км. Всъщност във Ford ше заложат на система с „ мек хибрид”, като ще запазят настоящия бензинов турбомотор, само че той ще работи в композиция със стартер-генератор, зареждан от обособена 48-волтова мрежа. Така мощността на новия Focus RS ще надвиши 400 к.с., а оптималният въртящ миг ще доближи 580 Нм (сега той е 475).
Предвижданията са машината да форсира от 0 до 100 км/ч за към 4,3 секунди. Системата за задвижване на четирите колела ще се резервира, само че е прекомерно евентуално Ford да се раздели с 6-степенната механична скоростна кутия при модела. Нейното място ще бъде заето от автоматизирана трансмисия с два съединителя.
Промяната ще се отрази и на цената. Настоящото потомство на модела коства към 42 000 евро, само че с включването на хибридна система автомобилът ще нарастне до 44 000 евро. Очаква се новият Focus RS да бъде подготвен не по-рано от края на 2019 година, а през април ще забележим единствено новата генерация на общоприетия модел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР