Последният доклад на Mastercard - Global Destinations Cities Index: Origins

...
Последният доклад на Mastercard - Global Destinations Cities Index: Origins
Коментари Харесай

Хората в САЩ и Китай пътуват най-много извън страната си

Последният отчет на Mastercard - Global Destinations Cities Index: Origins (GDCI) класира пътуващите, посетили разнообразни международни дестинации към 2018, по генезис. Китай се изкачва с 5 места от 2009 до 2018 и сега е на второ място по брой пътуващи в чужбина, като класацията е водена от Съединени американски щати. Данните удостоверяват динамичното развиване на туристическия капацитет на Китай. Двете страни си разделят първите места като най-посещавана дестинация от американците е Канкун, Мексико, а Банкок, Тайланд - от китайците. Следващи в класацията са Германия, Обединеното Кралство и Франция. Пътуващите от Азиатско-тихоокеанския район също са се нараснали. Допреди 10 години Република Корея и Тайван не попадат в топ 10, само че тазгодишната ранглиста ги подрежда надлежно на 6-то и 10-то място.

В международен мащаб туристическата промишленост е съдействала с рекордните 8.8 трлн. $, дружно с 319 млн. работни места през 2018 съгласно World Travel & Tourism Council. Mastercard работи като основен софтуерен сътрудник за международната туристическа промишленост. Компанията предлага решения, които сплотяват и синтезират данни, като платформата Tourist Insights, помагаща за увеличението на приходите от туризъм, а също и решения за цифрова еднаквост, услуги за сигурност при заплащане и други. По този метод компанията улеснява опцията за туристическите си сътрудници да схващат по-добре моделите на търговия.

„ Проучването предлага нов метод на локалните търговци и компании да схващат навиците на пътуващите и да преглеждат в дълбочина опциите за промотиране на туристическите си услуги. Когато са добре ръководени, пътуванията и туризмът могат да бъдат катализатор на извънреден напредък, който да бъде в изгода както на туристите, по този начин и на всички общности в градовете. ", споделя Диана Робино, старши вицепрезидент по партньорство с туризма на Mastercard.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР