Последният ден от летния трансферен прозорец в Европа донесе дългоочаквания

...
Последният ден от летния трансферен прозорец в Европа донесе дългоочаквания
Коментари Харесай

ПСЖ привлече Икарди и Кейлор Навас в последния ден от трансферния прозорец

Последният ден от летния трансферен прозорец в Европа донесе дълго чакания трансфер на Мауро Икарди отвън " Интер ". Аржентинецът, който беше съществена фигура в Милано в последните няколко години, а също по този начин и капитан на " нерадзурите " минава чартърен в ПСЖ за един сезон.

В сделката сред двата клуба има и алтернатива за непрекъснато откупуване на нападателя, която е на стойност 70 милиона евро.

Икарди играе на " Сан Сиро " от 2013 година, само че в последните месеци връзките му с неговите съотборници и клубното управление се утежниха. От началото на сезона той не попадаше в състава и проектите на треньоора Антонио Конте. Аржентинецът има 124 гола в 219 мача за " Интер ".

Френският първенец взе и различен състезател, привличайки вратаря на " Реал " (Мадрид) Кейлор Навас. Костариканецът минава в Париж след 5 години в Испания, а сумата по договорката е 15 милиона евро.

 ПСЖ притегли Икарди и Кейлор Навас в последния ден от трансферния прозорец
© Reuters

Навас, който е на 32 години, записа 52 сухи мрежи в 162 мача за " Реал ". Той има позволени по-малко от гол на мач, откакто е получил 159 попадения. Костариканецът завоюва три пъти Шампионската лига с " Реал ".

В посока Мадрид отпътува досегашният вратар на ПСЖ Алфонс Ареола. Френският национал ще бъде преотстъпен.

Голямата звезда на ПСЖ Неймар остава в отбора, откакто в последния ден от прозореца нямаше сделка сред френския първенец и " Барселона ". Въпреки информациите от последните седмици най-скъпият футболист в света ще бъде част от отбора и през новия сезон.

Сред покупко-продажбите в последния ден от трансферния интервал беше и прекосяването на Хенрик Мхитарян от " Арсенал " в " Рома ". Арменецът ще бъде преотстъпен.

Българският национал Кирил Десподов, който е благосъстоятелност на италианския " Каляри ", минава чартърен в австрийския " Щурм " (Грац). Там треньор ще му бъде някогашният му ментор в ЦСКА Нестор Ел Маестро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР