Последният бос на Коза ностра Матео Месина Денаро, който беше

...
Последният бос на Коза ностра Матео Месина Денаро, който беше
Коментари Харесай

Последният бос на Коза ностра - заловен заради тежка болест, остават му месеци живот

Последният необут на Коза ностра Матео Месина Денаро, който беше хванат в Палермо, е заловен заради това, че страда от рак. Именно фактът, че употребявал услугите на публичната здравна система, завело проверяващите управляващи до него.
Те получили още преди време сигнал, че босът е тежко болен, по тази причина решили да се концентрират върху регистрите на лечебните заведения, където се лекуват пациентите с онкологични болести. Още преди месеци обръчът на спецслужбите от „ Антимафия ” се стегнал към човек на име Андреа Бонафеде, който по документи бил от Мадзара дел Вало и бил на възраст, близка до тази на Месина Денаро. Въпросният „ Бонафеде ” се оперирал преди 2 години от израстък на дебелото черво, само че през 2022 година претърпял нова интервенция поради разсейки в черния дроб. Експертите дефинират този тип рак като втория най-смъртоносен и предвиждат живот до 24-36 месеца, в случай че лекуването включва химиотерапия.
Регистрираният с същинска карта за идентичност на името на Бонафеде необут ходел постоянно на терапия в частната клиника „ Мадалена ” в Палермо, която е измежду най-хубавите в града. В момента на залавянето му даже там отивал на обзор някогашният футболист Салваторе Скилачи, който се озовал измежду сътрудници с качулки. „ Изглеждаше ми като сцена от Дивия запад ”, разяснява Скилачи пред медиите.
За да бъдат сигурни, че зад мъжа на име Андреа Бонафеде, по специалност геодезист, се криел точно Матеа Денаро, управляващите трябвало да го видят онлайн.
”Всичко стартира в 6,30 часа сутринта. Знаехме, че човек на име Бонафеде трябваше да пристигна в клиниката, само че не знаехме кой стои зад него. Той дойде с кола „ Фиат Брава ” и незабавно се насочи към регистрацията ”, споделя полковникът на карабинерите Лучо Арчидяконо, координирал интервенцията по залавянето. След това към 8, 20 часа въпросният Бонафеде се насочил към бар на открито, само че като видял, че трафикът е блокиран, се върнал обратно. „ Когато го видях от близко, нямах никакво подозрение, че това е Месина Денаро. Представих му се и го попитах дали е Месина Денаро. Той ми сподели, че знам доста добре кой е ”, добави Арчидяконо. Според него босът е напълно друг от класическия вид мафиот. Говорел добре и умерено, споделил, че няма потребност от нищо. Властите му икономисали слагането на белезници, а мафиотът даже благодарил за метода, по който се отнесли с него. Месина Денаро носел часовник „ Франк Мюлер ” за 36 хиляди евро.
„ Бях подлагана на химиотерапия дружно с него всеки понеделник. Бяхме все в една и съща стая, беше доста учтив ”, описа пациентка на клиниката „ Мадалена ” за Месина Денаро. Според нея той самият дал телефонния си номер на доста от нейните приятелки, на които пращал известия. „ Даже в сутринта на залавянето си разменяше известия с една моя другарка, която в този момент е в потрес ”, описа още пациентката.
В нощта след арестуването му управляващите стигнаха и до леговището на боса, което претърсиха. Става въпрос за апартамент в центъра на Мадзара дел Вало, откъдето е Джовани Лупино - водачът, завел мафиота до клиниката. Той е с чисто правосъдно досие и в никакъв случай до момента не е влизал под радарите на проверяващите.
Сега вниманието на управляващите е концентрирано и върху мрежата от съучастници към мафиота, с помощта на която съумял да се скрие до през вчерашния ден.
„ Матео Месина Денаро сигурно се е възползвал от протекцията и поддръжката на част от т.нар.мафиотска буржоазия, която се простира в средите на локалното опазване на здравето, само че освен ”, сподели прокурорът на Палермо Маурицио де Лучиа. Сега би трябвало да се разбере и кой тъкмо в общината е дал същинска персонална карта на мафиота на името Бонафеде.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР