Последният бонус за добро поведение от 45 дни отвори вратите

...
Последният бонус за добро поведение от 45 дни отвори вратите
Коментари Харесай

Италианският мафиотски бос Касапина излиза на свобода

Последният бонус за положително държание от 45 дни отвори вратите на пандиза за Джовани Бруска. На 64-годишна възраст индивидът, който натисна отдалеченото в Капачи и заля дребния Джузепе Ди Матео с киселина, след всички защитни ограничения, нужни за персонаж от неговия престъпен диаметър, е свободен човек. Освобождаването му провокира редица гневни реакции , осведоми БГНЕС.
Роднини на жертвите към този момент бяха изразили терзанията си, когато предходната година стартира да се слага казуса с предварителното освобождение на, заслужил прякора на " Касапина ". В неговия случай просто се прилагаха предстоящите изгоди за „ надеждни “ сътрудници. Това към този момент беше взето поради при изчисляването на присъдите, които общо възлизат на 26 години. Тъй като босът от Сан Джузепе Ято беше задържан през 1996 година в скривалището си в провинция Агридженто, той трябваше да бъде освободен от пандиза през 2022 година Но присъдата въпреки всичко беше съкратена за „ положително държание “ , откакто Бруска получи няколко дни на
бонус. Последните калкулации включват освобождение от пандиза през октомври, само че освобождението пристигна още по-рано.
 Испания върна на Италия укриващ се мафиотски необут Испания върна на Италия укриващ се мафиотски необут
35-годишният Джузепе Ромео дойде на летище Фиумичино под конвой от Барселона в петък вечерта след ареста си на 11 март по европейск...
Сега се открива комплициран случай на ръководство на свободата на боса и фамилията му. Службите за наблюдаване, само че също по този начин и услугите за отбрана, планувани от закона, ще би трябвало да вземат поради голямото количество закононарушения и кланета, за които самият Бруска е признал. Той освен признава, че е координирал подготовката за кървавия акт, при който починаха съдията Джовани Фалконе, брачната половинка му Франческа Морвильо и трима мъже от ескорта, а и за голям брой закононарушения в региона на Сан Джузепе Ято. Преди всичко той призна своите отговорности за отвличането и жестокото ликвидиране на Джузепе Ди Матео  - 13-годишният наследник на сътрудника му Сантино Ди Матео.
Сантино Ди Матео беше, наред с всичко, пазителят на мрачните секрети на клана и беше почнал да ги разкрива на прокурора Джанкарло Казели и на магистратите от Агенцията за развиване на Палермо. Изправен пред вероятността да прекара остатъка от живота си в пандиза, няколко месеца след ареста си, той стартира да разкрива предисторията и подтекста на доста закононарушения и атентатите в Рим и Флоренция през 1993 година Бруска не скрива мъченията и прави обзор на най-отвратителните си закононарушения и тези, за които е бил наясно. Но той остави настрани всяко съмнение, с цел да е сигурен, че ще извлече тези облаги, които в този момент са му връщат свободата. Междувременно, неговите разкрития неотложно започнаха голям брой производства, които също са минали пътищата на следствието на „ договарянията “ сред страната и мафията.
" От човешка позиция ме боли, само че това е законът, закон, който брат ми също искаше и затова би трябвало да се съблюдава. Надявам се единствено правосъдната власт и полицията да наблюдават с извънредно внимание, с цел да избегнат заплахата , като се има поради, че приказваме за човек, който е минал по доста килнат път на съдействие с правораздаването. Всеки различен коментар ми се коства изцяло несъответствуващ ", споделя Мария Фалконе - сестра на арбитър Джовани Фалконе. „ Една и съща правосъдна власт, изясни Мария Фалконе, на няколко пъти изрази подозрения по отношение на пълнотата на неговите разкрития, изключително тези, свързани с голямото му благосъстояние, който евентуално не е иззет: към този момент не е време за полуистини и би било засегнатост за Джовани, Франческа, Вито, Антонио и Роко, че човек, направил ужасни закононарушения, се връща свободен, с цел да се любува на благосъстояние, изцапано с кръв ".
" Бруска свободен? Не желая да имам вяра. Това е недопустим позор, неправда за цялата страна. Винаги на страната на жертвите и тези, които се борят и са се борили против мафията ", сподели кметът на Рим Вирджиния Раги. „ Шефът на Коза Ностра Джовани Бруска - Касапинът, който извърши и персонално разпореди над 100 и петдесет закононарушения, взриви арбитър Фалконе и придружителя му и заповяда да удушат и разтворят в киселина дребния Ди Матео, още веднъж е свободен. Това е вест, която Ви оставя без мирис и от която побиват тръпки ", сподели водачът на „ Фратели д Италия “, Джорджа Мелони. И прибавя: " Идеята, че подобен воин още веднъж е свободен, е неприемлива, това е огорчение за жертвите, за падналите против мафията и за всички държавни чиновници, които всеки ден са на първа линия против проведената престъпност. 25 години затвор са прекомерно къси за това, което е направил. Това е проваляне за всички, позор и срам за цяла Италия ".
 Балканска мафиотска престрелка в Киев (ВИДЕО) Балканска мафиотска престрелка в Киев (ВИДЕО)
Черногорски жител е бил убит предходната нощ в Киев, написа порталът МКД. Жертвата е Радойе Звицер от Котор, прочут като един от ръ...
„ Освобождаването на разкаялия се Джовани Бруска е акт, механически неминуем, само че морално неосъществим за приемане. Няма повече наказване за мафията, няма повече състрадание за тези, които са се изцапали с почтена кръв. Близък съм с роднините на жертвите, през днешния ден е печален ден за всички ", показва Мара Карфаня - министър на териториалното ръководство.
" Освобождаването на Бруска отваря мъчителна рана за цялата страна. Несравним позор, засегнатост за паметта на падналите да защитят страната. Необходим е неотложно нов закон за пожизнен затвор ", споделя вицепрезидентът на Сената Паола Таверна.
" Новините като този са неприятни, толкоз неприятни. Законът е закон и би трябвало да се съблюдава, само че болката от мисълта, че Бруска е свободен остава. В този миг мислите ми се насочат към героите, известни и по-малко известни, които са се борили с мафията и са дали живота си с цел да стигнат хора като него до правораздаване ", акцентира заместникът на Движение „ Пет звезди “ Стефано Буфани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР