Последният астронавт, който ще пътува според договора на НАСА с

...
Последният астронавт, който ще пътува според договора на НАСА с
Коментари Харесай

НАСА е плащала на Русия над $80 млн. за астронавт на борда на "Союз"

Последният астронавт, който ще пътува съгласно контракта на НАСА с " Роскосмос " до Международната галактическа станция с съветски транспортен съд " Союз ", ще е Крис Касиди. Това ще стане през април 2020 година, а съветската галактическа организация обмисля американско искане за спомагателни места, заяви ТАСС.

Касиди зае мястото на японец за задачата МКС-63 и ще остане в орбита до октомври, а за пръв път от 20 години насам идващите две - МКС-64 и МКС-65, ще са формирани единствено от руснаци. Изцяло съветски екипажи не са летели до орбитална станция, откогато през 2001 година бе унищожена с следено втурване към Земята руската " Мир ".

Отчетът на инспекторите на НАСА
Американската аерокосмическа организация (NASA) заяви преди дни какъв брой е платила на Русия за полети на астронавти с съветски ракети. За 70 от общо 239 души, изпратени от Съединени американски щати и сътрудници на борда на МКС, са купени места на " Союз " за общо 3.9 милиарда $. От прекъсването на галактическите совалки през 2011 година насам това става само с съветски ракети, а НАСА изиска още места, тъй като не е несъмнено спазването на периоди от частни компании за изработването на американски ракети и кораби.

По взаимни планове с организацията работят компании като Boeing и SpaceX и концепцията е до 2024 година те да съумеят да изпратят до орбиталната станция най-малко 48 души. Но стратегиите им се бавят най-малко с 2 години и в случай че не покажат работещ комплекс до април 2020 година, на МКС може да остане единствено един астронавт, а и за сигурността на самата станция в Съединени американски щати ще имат много въпроси. Одит на осъщественото и на графика е посочил, че узаконяването на американски кораби ще е допустимо най-рано през лятото на идната година.

В отчета се споделя, че за 70-те американски и други астронавти е платено приблизително по 55.4 млн. $ за място в " Союз ", в това число 5 места, купени от Boeing за 74.7 млн. всяко по контракт сред компанията и " Роскосмос ".

 Колко приблизително е плащано през годините за полети на борда на
Колко приблизително е плащано през годините за полети на борда на " Союз ".

Но през годините цените са варирали от 21.3 млн. в 2006-2008 година до 86 млн. $ през 2016-2017 година След това НАСА е трябвало да купи още 12 места за към 1 милиарда $ или приблизително 79.7 млн. $ на астронавт.

Според отчета да инспекторите на НАСА все още Boeing и SpaceX дават обещание по 1-2 полета годишно с техни ракети и кораби на цени сред 90 и 55 млн. $ за човек. От Boeing възнамеряват идващия месец да извършат първи безпилотен полет на своя транспортен съд, а дружно със SpaceX да изстрелят първите пробни екипажи някъде през 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР