Последният анимационен кадър за филма Ф1.618 беше завършен също така

...
Последният анимационен кадър за филма Ф1.618 беше завършен също така
Коментари Харесай

Тео Ушев завърши последния си филм от болницата

Последният анимационен кадър за кино лентата " Ф1.618 " беше приключен също по този начин не къде да е другаде, ами в болничното заведение. " Това написа световноизвестният ни аниматор Теодор Ушев, който към този момент е изцяло възобновен от ковид във ВМА - София.

Това е първият пълнометражен филм на звездата в анимацията с присъединяване на известните артисти Мартина Апостолова и Деян Донков. Освен че приключи кино лентата си, най-награждаваният българин всеки ден качваше рисунки от болничното заведение, като най-впечатляващи от тях бяха очите на докторите, които го лекуват.

" Най-тъжното нещо на тази болест е, че даже не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш единствено очите им. По тях съдиш дали ти се усмихват, дали са изтощени. Всичко минава през тях. Отначало даже не можеш да се ориентираш кой кой е. После свикваш. Ти си цялостен човек пред тях. А те - те са едни тревожни, само че светещи, изпълнени с добрина и грижи очи ", написа Тео, а в идващ пост даже загатна имената на всички, на които искаше да благодари.

" Ето ги: докторите Кьосева, Титоренков (който разказваше най-смешните вицове), Шишков, Йорданов, доктор Ганев, с който си говорехме за Гьоте, здравната сестра Дани, онази сестра, която ми споделяше, че никой не можел да нарисува очите й, даже синът й, който е художник, санитарката Нуша, стажантите, личният състав ", изреди ги с признателност Ушев.

Талантливият аниматор и разгласява цяла серия от красиви пейзажи, които се виждат от прозореца на отделението. В тях централно място заема обичаната на софиянци планина Витоша. " Не, рисунките от престоя ми в болничното заведение не се продават и галерия няма да има. Акварелите бяха подарени на медиците и личния състав от поделение " Пулмология " във ВМА ", изясни художникът в края на престоя си в болничното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР