Последният 240-и депутат в парламента най-вероятно ще встъпи в длъжност

...
Последният 240-и депутат в парламента най-вероятно ще встъпи в длъжност
Коментари Харесай

"Последният" депутат в парламента ще встъпи в длъжност през януари

Последният " 240-и народен представител в Народното събрание най-вероятно ще встъпи в служба в средата на януари. Става въпрос за Елена Аксиева от партията на Веселин Марешки - " Воля ", която е избрана за депутат от 16-и изборен регион - Пловдив, с решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от 3 октомври т.г. Тя би трябвало да заеме мястото на Нина Миткова, чиито пълномощия като народен представител бяха прекъснати по нейна молба на 29 септември. Оттогава до момента в 44-ия парламент има 239 народни представители.

" Ние не сме желали да има закъснение, само че Аксиева има бебе и кърми. Ще се причисли към парламентарната група в средата на януари ", изясни пред " Дневник " Веселин Марешки.

От Централната изборна комисия (ЦИК) разясниха, че няма законов период, в който депутатът би трябвало да встъпи в служба, откакто бъде избран за определен по време на мандата на съответния парламент. Според ръководителя на 39-ия парламент проф. Огнян Герджиков, който в този момент оглавява Консултативния съвет по законодателство в Народното събрание, няма никакъв проблем Народното събрание да работи с един народен представител по-малко, стига да има кворум в пленарната зала (т.е. 121 народни представители - бел. авт.).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР