Последният, 18-и кръг от Първа лига, преди прекратяването на първенството

...
Последният, 18-и кръг от Първа лига, преди прекратяването на първенството
Коментари Харесай

Лудогорец няма право на грешка, преследването с ЦСКА продължава

Последният, 18-и кръг от Първа лига, преди прекратяването на шампионата за Мондиал 2022 в Катар, продължава с нови три мача в неделя.

В 12,45 Хебър посреща Локомотив Пловдив на ст. " Васил Левски ". Тимът от Пазарджик надигна глава под управлението на Владимир Манчев и в много подобаващ миг се изправя против Локомотив Пловдив и то като хазаин, въпреки и срещата да е в София. Новаците се движат покрай дъното, само че въпреки всичко резервират задатък пред Спартак и Пирин в борбата за оцеляване. Гостите до скоро имаха действителен късмет да се изкачат на върха, най-малко за малко, само че с поредност от слаби резултати са към този момент прекомерно надалеч от него.

От 15,00 часа е мачът Локомотив Сф - Берое. Разликата сред двата отбора е от 10 точки в интерес на „ железничарите “, въпреки и единствено Арда и Ботев Пловдив да разделят двата тима. Този задатък обаче разрешава на софиянци да мечтаят за попадане в Топ 6, до момента в който старозагорци спадат към групата на тимове борещи се за своето избавление.

От 17,30 часа е дербито сред Лудогорец и ЦСКА 1948, които към този момент спретнаха един от най-зрелищните мачове през сезона в Първа Лига. На 22 юли Каули изведе „ орлите “ напред с гол в добавеното време на първата част. „ Червените “ обаче не се предадоха и сътвориха бърз поврат след попадения на Чочев и Русев. Малко по-късно обаче Текпетей изравни за крайното 2:2.

Лудогорец не съумя да се пребори за своето място в елиминациите на Лига Европа, само че пък в Първа Лига се любува на серия от пет следващи победи. Миналата седмица отборът стартира едва против Локомотив в Пловдив с гол още в четвъртата минута. До почивката обаче първенците взеха задатък от 3:1 и в последна сметка завоюваха с 3:2 тази тежка аудиенция. Този път обаче Лудогорец няма право на неточност, с цел да не изпусне ЦСКА от взор. Разликата сега е 6 точки, само че първенците имат три мача по-малко.

Пълна стратегия за 18-ия кръг в Първа лига:

Петък, 11 ноември

Пирин – Спартак Варна 3:1

Събота, 12 ноември

Арда – Ботев Пд 2:1

Черно море – ЦСКА 0:2

Левски – Славия 1:2

Неделя, 13 ноември

12:45, Хебър – Локо Пд

15:15, Локо София – Берое

17:30, Лудогорец – ЦСКА 1948

Понеделник, 14 ноември

17:00, Ботев Враца – Септември. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР