Последния месец процентът на положителните за Covid-19 хора се движи

...
Последния месец процентът на положителните за Covid-19 хора се движи
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Епидемията се развива закономерно

Последния месец процентът на позитивните за Covid-19 хора се движи сред 4 – 5 на 100, като не всички от тях са заболели. Тоест не става дума за някакво особено увеличение на случаите. България изостана с развиването на заболяването първоначално поради строгите ограничения и в действителност в този момент следим закономерно развиване на един натурален биологичен развой, разяснява епидемиологът проф. Мира Кожухарова в сряда пред БНР.

“Нещо особено като развиване или несъгласие в развиването на пандемията аз не виждам. “, съобщи тя.

Хаотично ръководство на епидемията

Тя дефинира огромна част от решенията на здравните управляващи във връзка с ограниченията като безредни и счита, че не е имало добра връзка. Така появяването на епидемията у нас е била съпроводена с извънредно неприятна връзка, което е довело не толкоз до епидемиологични последствия, по отношение на обществени.

“Но безредица се следи освен у нас, а и в целия свят. За благополучие последните дни сме очевидци на едно по-реалистично гледане на нещата , в това число и от администрациите на огромните интернационалните организации, по този начин и на национално равнище. Пандемията е биологичен развой и това, което може да направи медицината и обществото, е да понижи вредите, без да си прави илюзията, че ще го победи . Това, което първоначално сътвори погрешно усещане у хората - че в случай че се заключим вкъщи, този вирус ще изчезне. Такива неща не стават в биологията “, безапелационна е проф. Кожухарова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР