Последния екземпляр от модела Volkswagen Beetle, известен още като Бръмбар,

...
Последния екземпляр от модела Volkswagen Beetle, известен още като Бръмбар,
Коментари Харесай

Volkswagen направи последния Бръмбар в историята

Последния образец от модела Volkswagen Beetle, прочут още като " Бръмбар ", слезе от конвейера на завода в мексиканския Пуебла. Така именитият модел дефинитивно отива в историята, а неговото място ще бъде заето от нов " национален " кросоувър.
Volkswagen Beetle се създава от 1938 година, когато в Германия излиза под името Kafer. За повече от 80 години в целия свят са продадени над 20 млн. бройки от автомобила. Производството му в Пеубла (Мексико) започва още през 1955 година, като до този миг не е спирало.
Сега в завода стартира подготовката за производството на нов стилен SUV, който по всяка възможност ще получи името Tarek. Той ще употребява главните елементи на модела Tharu, който на собствен ред съставлява модифицирана версия на Skoda Karoq.


Кросоувърът Tharu беще обявен още през 2017 година, когато Херберт Дийс ръководеше марката Volkswagen (сета той е отпред на концерна VW Group). Тогава даде обещание, че компанията ще стартира производството на " национален " кросоувър. Засега германците са посочили единствено версията за пазара в Китай, която разчита на 1,2-литров бензинов мотор със 116 к.с., както и на 1,4-литров със 150 к.с. и 2,0-литров със 190 к.с.
Почти несъмнено Tharu няма да се предлага в Европа, а ще е ориентиран към Южна Америка, Мексико и Азия. Освен в Пуебла, новият кросоувър ше сглобява и в Нижни Новгород (Русия), където производството би трябвало да започва през 2020 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР