Последните записи, за които се твърди, че са с премиера

...
Последните записи, за които се твърди, че са с премиера
Коментари Харесай

Румен Радев: Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Борисов, са тревожни

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, са тревожни, съобщи президентът Румен Радев, който е на посещаване в Козлодуй.
Радев съобщи, че за тези записи би трябвало да има самостоятелна експертиза за тяхната достоверност, тъй като тя не може да бъде обезпечена от българската прокуратура, която е заинтригувана страна, защото в един от записите името на основния прокурор се загатва като "възторжен почитател на премиера ".
"Но записите в действителност са тревожни, тъй като в случай че се откри тяхната достоверност, това демонстрира и в лицето на Европа кой и по какъв начин ръководи. Аз се надявам персонално в целите на управническите политики на премиера да не са интригите ", сподели президентът.
На въпрос кои негови съветници са били разпитвани, Радев отхвърли да спомене имената им, само че съобщи, че това би трябвало да го каже прокуратурата, която по думите му има своите претекстове да ги разпитва. В предаването "Панорама " в петък основният прокурор Иван Гешев заяви, че са разпитани още двама съветници на президента, само че не стана ясно по какви производства са водени разпитите.
"Но какво виждате аз не бързам със своите дейности във връзка с господин Пламен Узунов, тъй като в случай че имах вяра в безпристрастността на прокуратурата, аз щях доста бързо да взема най-лесното решение за неговото премахване. Но сами виждате, че при тази явна преднамереност на прокуратурата и то с нарушаване на закона и взимане на страна в политическите игри. Това за мен е неприемливо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. И тъкмо този проблем е доста по-голям, в сравнение с дейностите на самия Пламен Узунов, които може да реши единствено и само съдът ", сподели президентът.
Радев съобщи още, че срещите му с хората от последните седмици го убеждават, че страхът и операциите, с които се облъчват жителите, не могат да спрат зараждащите се промени в обществото.
"Хората не престават да се срещат с мен и да упорстват за смяна. И тази смяна е неизбежна и репресиите могат единствено да я ускорят ", сподели той.
Радев прикани за идентичен метод и идентичен критерий от страна на прокуратурата за всички и "фокус върху големите злоупотреби - там, където изтича публичен запас, там където има голяма корупция ". Той прикани и за самостоятелни експертизи.
"Нашето общество има крещяща потребност от правдивост и прокуратурата е длъжна да я даде ", сподели още президентът. По думите му прокуратурата не трябва да демонстрира ненаситност към някои случаи и безучастие към други.
На въпрос за визитата му в Козлодуй, Радев съобщи, че нуклеарната енергетика е стратегически бранш в България и сега приказваме за лицензи, планове, вложения, само че най-важното в нуклеарната енергетика по думите му са хората.
Президентът съобщи, че фрагментите, които се приготвят би трябвало да са на извънредно високо равнище и ние би трябвало да се гордеем със своите фрагменти, които България с течение на десетилетия е подготвяла. Но и тук има също проблем с попълването на млади фрагменти, сподели още Радев.
Президентът съобщи, че е извънредно значимо да намерим най-накрая отговор на въпроса ще имаме ли втора атомна централа.
"Всеки ден забавяне е гибелен за плана и аз чакам българското държавно управление по допустимо най-бързия метод да почисти казуса с Европейска комисия по отношение на лиценза с АЕЦ "Белене ", в случай че има подобен проблем ", сподели Радев и добави, че нуклеарната тактика на България е трябвало да бъде призната от дълго време.
Малко по-късно президентът ще организира среща и с управлението на АЕЦ "Козлодуй " и ще посети оборудванията на територията на централата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР