Последните три терористични атаки не са свързани, но страната е

...
Последните три терористични атаки не са свързани, но страната е
Коментари Харесай

Тереза Мей бие тревога: Страната е изправена пред нова заплаха

Последните три терористични офанзиви не са свързани, само че страната е изправена пред нова опасност, съобщи английският министър председател Тереза Мей. В момента тя взе участие в съвещания на държавната комисия по сигурност „ Кобра “, осведоми БГНЕС. Министър-председателят сподели още, че на 22 март Англия е предотвратила пет офанзиви. " Разузнавателните служби и полицията предотвратиха пет вероятни произшествия след нападението в Уестминстър през март ", сподели тя.

Цитирана от Агенция Франс Прес, Мей осъди " неприятната идеология на ислямския екстремизъм ", която стои зад три терористични офанзиви във Англия от март насам. Тя сподели, че причинителите " се копират един различен ". „ Макар че не са част от един и същи, те са свързани в различен значим смисъл – обвързани са от неприятната идеология на ислямския екстремизъм “, сподели тя, добавяйки, че нападателите се въодушевяват да нападат, като си подражават един на различен “.

Премиерът сподели, че Лондон би трябвало да преразгледа тактиката си за битка с тероризма. Мей уточни още, че предизборната акция на политическите партии в страната ще бъде обновена на 5 юни, откакто бе краткотрайно прекъсната през днешния ден. " Насилието няма да наруши демократичния развой, тъй че акцията ще бъде изцяло обновена, а изборите ще се проведат на 8 юни, както е планувано “, добави тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР