Последните три дни броят на заразените с коронавирус в гр.

...
Последните три дни броят на заразените с коронавирус в гр.
Коментари Харесай

Броят на заразените в Ямбол намалява трети ден

Последните три дни броят на инфектираните с ковид в гр. Ямбол понижава. Вчера нямаме позитивен случай на COVID-19 в града. Мерките дават резултат. Така разяснява наложената цялостна обсада на ромския квартал " Райна Княгиня " регионалният шеф Димитър Иванов пред Българска национална телевизия. По думите му ситуацията в града е спокойна.
" Вчера единствено двама са признати в болница, само че към момента нямат резултати от PCR тестванията им. ", добави той. " Виждаме от няколко дни по какъв начин вървят случаите. Около 200 контактни лица има на последните установени случаи от четвъртък и петък. Те са под домашна карантина и под наблюдението на персоналните лекари ", изясни Иванов пред BTV и добави, че всички са в положително положение.
Припомняме, че поради неспазване на рестриктивните мерки в ромския квартал и 14 улици наоколо със заповед на Регионалната здравна ревизия бяха спрени от полицията на КПП-тата и отиващите на работа. Мярката беше въведена в събота следобяд.
Искаме да забележим и през днешния ден какви ще са резултатите, и тогава ще преценим дали да не отпуснем на ограниченията, сподели още Иванов.
По думите на кметът на града Валентин Ревански тази нощ ще бъде направена стерилизация от въздух в ж.к. Райна княгиня със машина на селскостопанската авиация, която ще облети няколко пъти квартала. Целта е обеззаразяването да стигне до всяка точка на карантинирания регион, съобщи за bTV кметът на Ямбол – Валентин Ревански.
След направена метаморфоза на личния състав МБАЛ Св. Панталеймон обстановката се е успокоила. " След като всичко се успокои и в МБАЛ Св. Панталеймон е умерено. Това значи, че сме намерили вярното решение. Нормализират се и процесите в болничното заведение. ", сподели регионалният шеф.
Според управлението на болничното заведение 90% от приетите в болница са неосигурени. Преди дни шефът на болничното заведение прикани на помощ доброволци - отзова се единствено кметът на Тополовград. В същото време двете частни лечебни заведения в града отхвърлят да се включат в битката против ковид.
Областният упрвител на Ямбол увери, че няма място за терзания на хората, които получават обществени заплащания в блокираните региони. Организацията, която е била осъществена от Министерство на вътрешните работи на 7 и 8 май, с цел да си получат пенсиите хората е потвърдила, че всеки който би трябвало да получи средства, ще ги получи. " Социалнлите заплащания вървят на време без закъснение ", сподели Иванов.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 11 май
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР