Последните тополи изсичат на бул. Марица - юг между Пешеходния

...
Последните тополи изсичат на бул. Марица - юг между Пешеходния
Коментари Харесай

Край с тополите по бул. Марица - юг

Последните тополи изсичат на бул. " Марица - юг " сред Пешеходния мост и Герджика. Големите дървета се нарязват, с цел да се откарат в склада на " Градини и паркове ".   " Те са на 50-60 години и са надживели възрастта си. Опасни са. Не гледайте, че наподобяват здрави, тъй като корените им са изгнили и могат да паднат, в случай че се зададе стихия ", разясниха от общинското дружество във връзка на недоволството на пловдивчани, че по крайбрежната линия се изсичат здрави дървета.

Стотици тополи към този момент са отстранени по крайбрежните алеи и на тяхно място са засадени чинари. Сеч следва в още един сектор - от северната страна на Марица. На зелената алея около южния бряг от жп моста до Водната палата е прекарана поливна система и за първи път тя ще проработи напролет. Останалата част от бул. " Марица - юг " до Адата също ще се оборудва с тръби за напояване на зелената повърхност, само че по план, който се финансира по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Това ще стане паралелно с реконструкцията на бул. " Марица - юг ", откакто община Пловдив избере реализатор. Поръчката сега се апелира от нашумялата Анка Ангелова от Търговищко. 

Градинарите почистват от саморасляци и сухи клонове в гората от северната страна на Гребния канал. На това място ще се прави нов парк върху повърхност 650 дка и за първия стадий в общинския бюджет са обезпечени за тази година първите средства в размер на 800 000 лв.. Проектът за залесяването на обща стойност 4,5 млн. лв. би трябвало да бъде осъществен за пет години. 

Кметът на " Западен " Димитър Колев ще внесе за гласоподаване на идната сесия техническото задание за планиране. След като съветниците го одобрят, ще се разгласи социална поръчка за инженеринг, който включва подготовката на план и осъществяване.  Паралелно с тръжните процедури зоната ще се почисти, сподели районният кмет.  Техническото задание се прави с присъединяване на ландшафтни архитекти и еколози. Общината желае зоната да е от затворен вид, с ограда, видеонаблюдение, екопътеки, алеи, места за отдих и поливна система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР