Последните тестове на първия кораб за космически круизи Starship Hopper

...
Последните тестове на първия кораб за космически круизи Starship Hopper
Коментари Харесай

Илон Мъск показа междупланетния кораб Starship Hopper

Последните проби на първия транспортен съд за галактически круизи Starship Hopper от Space X, ще се проведат след няколко седмици.

Първият туристически полет е плануван за 2023 година. Starship Hopper е по-малка версия на гигантския галактически транспортен съд Starship, прочут преди като Big Falcon Rocket. Тази ракета е в положение да извършва "редовни полети " в космоса и да се връща на земята. По време на заключителните проби на Starship Hopper, ще бъде тествана надеждността на структурата на ракетата, нейните индикатори при свръхзвукови скорости и способността за справяне с криогенната среда на космоса.

Според думите на Илон Мъск, макетът, показан на фотографията, не съответствува изцяло с действителността, защото същинската ракета ще има илюминатори и всички нормални атрибути на пилотирания галактически транспортен съд. Starship Hopper ще има височина 118 и широчина 9 метра като ще може да побере до 100 души. Разходите за създаване на звездния транспортен съд се правят оценка на Щатски долар 5 милиарда

Точната цена на билета за ракетата не се посочва, само че съгласно слуховете първият пасажер на търговски полет до Луната, предприемачът Юсаку Маедзава е платил към 60 млн. $. Ако всичко върви по проекта на Мъск, SpaceX ще стартира построяването на галактическия транспортен съд в края на 2019 година или при започване на 2020 година. Първият полет с товар се чака да бъде приключен през 2022 година, от 2023 година би трябвало да стартират „ екскурзиите” до Луната, а през 2024 година до Марс.

Starship test vehicle under assembly will look similar to this illustration when finished. Operational Starships would obv have windows, etc. pic.twitter.com/D8AJ01mjyR
— Elon Musk (@elonmusk) January 5, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР