Последните сигнали за отношенията между САЩ и Китай говорят за

...
Последните сигнали за отношенията между САЩ и Китай говорят за
Коментари Харесай

Провал на преговорите между САЩ и Китай ще потопи петрола до $30 за барел

Последните сигнали за връзките сред Съединени американски щати и Китай приказват за напредък в диалозите сред двете най-големи стопански системи в света. Пазарите с неспокойствие чакат срещата сред президентите на двете страни в границите на срещата на върха на Г-20 тази седмица.

И въпреки всичко опцията за неуспех на договарянията сред тях не е изключен. А той би нанесъл сериозен удар върху възстановяващия се петролен пазар.

От Bank of America Merrill Lynch пресмятат, че при липса на консенсус и в допълнение ескалиране на спора сред Щатите и Китай цената на черното злато може да падне до 30 $ за барел.

Според специалистите от профилирания уебсайт OilPrice съществена причина за това ще бъде " отворената врата " за налагането на нови наказания върху китайския импорт на стойност от 300 милиарда $. Иначе казано с новите цени Вашингтон ще засегне целия китайски внос в страната.

Натискът ще бъде тежък върху цялата международна стопанска система, само че ще бъде изключително огромен върху китайската. В отговор Пекин евентуално ще прибегне до намаляване на юана в опит да избави износа си от колапс.

В допълнение това ще докара до спад на търсенето на нефт. Основното пояснение е, че суровината е оценена в щатски долари, а по-слабият юан би я направил доста по-скъпа за китайските купувачи.

Междувременно провалени търговски договаряния ще освободи Пекин от спазването на възбраните за пазаруване на ирански нефт, наложени от Съединени американски щати.

" Комбинацията от по-слаба световна стопанска система, намаляващо търсене в Китай поради поевтиняване на локалната валута и продължение на вноса на ирански нефт ще докара до срив на цените до 30 $ за барел ", счита Франциско Бланч от Bank of America.

" Допълнително повишаване на напрежението с нови американски цени върху китайските артикули ще намали доста световния стопански напредък и ще поддържа партньорството сред Иран и Китай ", изясняват специалистите от финансовата институция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР