Последните сега ще станат първи. Така пише в Притчата за

...
Последните сега ще станат първи. Така пише в Притчата за
Коментари Харесай

Сигнална червена светлина в на Топ 4 на Европа

Последните в този момент ще станат първи. Така написа в Притчата за лозарите съгласно Евангелието на Матей. Тази библейска приказка обаче надали може да стопли сърцата на почитателите на четири тима, които заемат последните места в Топ 4 на шампионатите на Европа. При тях сигурно мощно свети алена сигнална светлина за заплаха. Поне за момента обаче не се виждат пожарникарите, които да извадят закъсалите тимове от горещите места в дъното.

Във Висшата лига, Бундеслигата, Примера дивисион и Серия „ А “ към този момент се изиграха по седем кръга, а последните тимове в тези шампионати имат най-вече по една извоювана точка.

ВИСШАТА ЛИГА: КРИСТЪЛ ПАЛАС (0 точки, г.р. 0:17)
 Да се твърди, че „ орлите “ имат късмет за избавление най-малко от актуалната позиция наподобява необикновено. Кристъл Палас няма маркиран гол и има най-слабата отбрана в шампионата – 17 позволени попадения. През лятото отборът беше стихотворец от Франк де Бур, само че той беше уволнен след единствено 77 дни в клуба. Сам Алардайс отхвърли да се завърне отпред на тима, а за управител беше назначен различен някогашен селекционер на националния тим на Англия – Рой Ходжсън. Това обаче не промени нещата и в последните си два мача Кристъл Палас яде огромен пердах от Манчестър Юнайтед (0:4) и Манчестър Сити (0:5). В отбрана на „ орлите “ би трябвало да се спомене, че двамата най-важни играчи в тима са контузени – Кристиан Бентеке и Вилфрид Заха. Тимът от „ Селхърст Парк “ към този момент изравни антирекорда на Висшата лига от седем следващи загуби на старта, подложен от Портсмут през сезон 2009/10. Серията на Кристъл Палас обаче може да продължи и по-дълго, защото в идващия си мач отборът приема първенеца Челси.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

БУНДЕСЛИГА: КЬОЛН (1 точка, г.р. 2:15)
 „ Откакто липсва един човек, навсякъде е самотност. “ Тази фамозна строфа от поемата „ Усамотение “ на Алфонс дьо Ламартин илюстрира съвършено началото на сезона на „ козлите “. През предишния сезон отборът от Северен Рейн – Вестфалия приключи на пето място и след 25 години се върна в евротурнирите, само че в този момент му липсва мощност в предни позиции. Причината – прехвърлянето на Антони Модест в Тянжин, който през предишния сезон вкара 25 гола в 34 мача. Надеждите бяха свързани с Джон Кордоба, който беше платен от Майнц против 17 милиона евро, само че за момента колумбиецът към момента не се разписал в шампионата. Като допълнение напрежението върху отбора на Петер Щьогер най-малко до декември е увеличено поради присъединяване в Лига Европа. Все още не е ясно какъв брой дълго клубната администрация ще има доверие на 51-годишния австрийски експерт, който към този момент четвърта година е отпред на отбора.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА

СЕРИЯ „ А “: БЕНЕВЕНТО (0 точки, г.р. 2:18)
 Красивата история с класирането на отбора от известния район за винопроизводство за първи път в италианския хайлайф от ден на ден придобива усетът на вкиснат оцет. „ Вещиците “ се класираха за присъединяване в Серия „ А “ единствено една година, откакто си завоюваха правото на присъединяване в Серия „ Б “. Двете следващи промоции очевидно не са задоволителни, с цел да покажат, че тимът е подготвен за първокласен футбол. Сезонът стартира с разочароващото 0:4 за Купата на Италия против втородивизионния Перуджа, а в шампионата бяха записани загуби с 0:4 от Рома и 0:6 от Наполи. Първият кръг след паузата за международните квалификации дава късмет за спечелването на първа точка или точки, защото Беневенто ще гостува на Верона, който също е без победа от старта на сезона, само че има три пункта в актива си.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ " А "  

ПРИМЕРА ДИВИСИОН: МАЛАГА (1 точка, г.р. 4:16)
 Само допреди няколко дни последното място беше заето от Алавес, само че баският отбор завоюва първата си победа за сезона (2:0 срещку Леванте) и по този начин андалусийският клуб се трансформира в светещия рисково фенер на испанския хайлайф. Малага стартира сезона със загуби от непретенциозните Лас Палмас, Ейбар и Жирона. Малко по-късно пристигна и тежкото 0:5 от Валенсия. Равенството 3:3 с Атлетик (Билбао) преди два кръга внесе някаква вяра, само че ситуацията остава тежко. Треньорът Мичел наподобява пред уволняване, а и все по-често се чуват рецензии от хора от ръководството на клуба. Няма да е чудно, в случай че още преди подновяването на шампионата поради паузата за международните квалификации отпред на отбора от „ Росаледа “ да има нов треньор.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР