Последните седмици в Ливан минават под знака на масови протести

...
Последните седмици в Ливан минават под знака на масови протести
Коментари Харесай

Невероятно: Протестиращи запяха песничка, за да... ВИДЕО

Последните седмици в Ливан минават под знака на всеобщи митинги поради сриващата се стопанска система, новите налози и такси и редица други проблеми.

На фона на хилядите хора, излезли на улицата, един миг в събота вечерта сподели и човешкото лице на митинга.

Елиан Джабур е карала из Бейрут дружно със сина си, когато се натъква на навалица от протестиращи. В колата е нейният 15-месечен наследник Робин.

"Казах им "Имам бебе, не бъдете прекомерно шумни ", споделя дамата пред CNN.

Протестиращите нямали нищо срещу. Дори в противен случай, в опит да успокоят 15-месечния Робин, запели дружно известната бебешка ария "Baby Shark ". Простата ария е обичана на милиони бебета по света и може би досадна до болежка на родителите им.

Въпреки това трикът на тълпата подействал и дребния Робин се успокоил. В тълпата даже се появява артистичен ливанец, който влиза в ролята на акула.

Видеото станало толкоз известно в Ливан, че брачният партньор на Елиан го видял преди тя самата да успее да му опише за случката.

Демонстрациите в Ливан започнаха предишния четвъртък, откакто държавното управление разгласи проектозакон с нови налози, в това число такса от 20 цента дневно за WhatsApp.

Според Елиан Джабур нейното видео е показателно за действителността в Ливан и за децата там.

"Децата в Ливан би трябвало да имат по-добро бъдеще. Робин ще види видеото, когато порастне и ще знае, че тези ливанци са се борили за него ", споделя майката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР