Последните седмици не бяха от най-успешните за Димитър Кузманов, след

...
Последните седмици не бяха от най-успешните за Димитър Кузманов, след
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Кузманов е четвъртфиналист в Швейцария без загубен сет

Последните седмици не бяха от най-успешните за Димитър Кузманов, откакто втората ни ракета отпадна в откриващия кръг на два следващи шампионата от сериите " Чаланджър ". Българинът беше надалеч от играта, която го изведе до последния квалификационен кръг на Уимбълдън и даже не завоюва сет във въпросните дуели, само че сега още веднъж наподобява покрай оптималното си ниво.

Кузманов прекъсна отрицателната си поредност преди два дни, когато потегли сполучливо на конкуренцията в швейцарския град Цуг, а през днешния ден той още веднъж се показа безупречно и заслужи мястото си в четвъртфиналите. Мико нито за миг не изпусна самодейността по време на дуела си против " щастливия губещ " Ото Виртанен, надигравайки го с крайното 6:1 7:5 и по този начин си обезпечи конфликт против италианеца Лоренцо Джустино във етапа на финалната осмица.

Срещата стартира мъчно за родния ни представител, който трябваше да избавя точка за пробив в самото начало, само че се оправи сполучливо с тази задача и оттова насетне напълно пое надзор върху събитията на корта. Финландецът разчиташе основно на мощния си начален удар, единствено че това оръжие не беше подкрепено с нищо друго в арсенала му, което разреши на нашия съотечественик да влезе в серия от пет следващи извоювани гейма и по този метод да си обезпечи триумфа в откриващата част.

Вторият сет се развиваше надалеч по-равностойно, но и в него можехме да забележим сериозното предимство на българина от дъното на корта. Виртанен обаче се опитваше да го обезврежда, прибягвайки до чудесно изпълнени къси топки, които постоянно се превръщаха в печелившо решение за него. Кузманов пък беше прекомерно въздържан при своите благоприятни условия да осъществя брейк и пропусна голям брой сходни шансове, само че най-после наложи волята си и се снабди с основно преимущество за задатък от 6:5 гейма и с лекост затвори мача на личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР