Последните състезания от сезона на Световната купа по биатлон ще

...
Последните състезания от сезона на Световната купа по биатлон ще
Коментари Харесай

Сезонът на Световната купа по биатлон ще завърши в Холменколен

Последните надпревари от сезона на Световната купа по биатлон ще се проведат в Холменколен край Осло сред 16 и 21 март идната година, потвърдиха през днешния ден от Международния съюз по биатлон (ИБУ). " Радваме се, че потвърдихме програмата за сезон 2020/2021, който ще разреши на спортистите и националните федерации да се приготвят за идващите четири месеца ", сподели президентът на ИБУ Оле Далин.

" Въпреки че би трябвало да останем гъвкави за възможни промени, сме удовлетворени, че успяхме да запазим същия брой стартове от Световната купа, както в началото планирахме за идващия сезон, и сме подсигурили, че всички равнища на биатлона ще имат интернационалните надпревари ", добави той.

Ще има седмица отмора след международното състезание в Поклюка (Словения) 9-21 февруари, преди двата кръга в Нове Место (Чехия) и финалите в Норвегия. Календарът е изменен, като някои домакини отпадат, а други ще одобряват стартове в две следващи седмици на фона на пандемията от ковид, с цел да се понижат пътуванията. Пекин, хазаин на Зимните олимпийски игри през 2022 година, няма да одобри тестово съревнование, както беше планувано за следващата година.

Сезонът на Световната купа стартира в Контиолахти (Финландия) след няколко дни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР