Последните промени в правилата за пътуване са типичен случай на

...
Последните промени в правилата за пътуване са типичен случай на
Коментари Харесай

Британски професор за Омикрон: Закъсняхме. В Индия ваксинацията върви ударно

Последните промени в разпоредбите за пътешестване са " характерен случай на заключване на вратата на конюшнята, откакто конят е избягал ", съобщи вирусолог, съветващ английското държавно управление.

Професор Марк Уулхаус съобщи, че новите правила са " прекомерно закъснели ", с цел да внесат " основна смяна " в задаващата се евентуалната вълна от разновидността " Омикрон " в Обединеното кралство, съобщи БГНЕС.
СЗО: Не са известни смъртни случаи от Омикрон
Новият вид на COVID-19 Омикрон, който към този момент е открит в десетки страни, за в този момент към момента не е предизвикал нито един смъртен случай. Това...

Промените към този момент включват проби преди тръгване за хора, идващи в Обединеното кралство и от Нигерия, която влезе в аления лист за пътешестване. Това значи, че жителите на Обединеното кралство или Ирландия, или жителите на Обединеното кралство, които се връщат от страната, би трябвало да се настанят под карантина в хотел за 10 дни. От 04:00 ч. по Гринуич във вторник (7 декември) и от пътуващите на възраст 12 и повече години ще се изисква да показват доказателство за негативен PCR тест, изработен не по-рано от 48 часа преди заминаването.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи, че ограниченията са краткотрайни.

Последните промени обаче бяха избрани от туристическия отрасъл като " удар с чук ", като Британската асоциацията за бизнес пътувания предизвести, че поминъкът ще бъде " унищожен ".

Британският вицепремиер Доминик Рааб съобщи, че последните ограничения могат да " разстроят или нарушат спокойствието " на някои хора, само че настоя, че е вярно министрите да подхващат " постепенни стъпки " на ранен стадий, с цел да се избегнат " по-големи разтърсвания " за пътуванията и стопанската система.
Десетки норвежци инфектирани на предколедно корпоративно честване
Около 120 души са се заразили с ковид на предколедно корпоративно празненство, извършено в ресторант в центъра на Осло. Това оповестиха о...

Професор Уулхаус, член на държавната Научна група за моделиране на пандемичния грип (Spi-M), съобщи пред BBC, че въпреки импортираните случаи на Омикрон да са " значими ", предаването на разновидността в общността ще бъде мотор на идната вълна. Той предизвести, че Oмикрон се популяризира " много бързо " в Обединеното кралство и в случай че актуалните трендове тук и в Южна Африка се запазят през идващите седмици и месеци, той може даже да стане преобладаващ пред разновидността Делта в целия свят.

Междувременно здравното министерство в Индия заяви, че половината индийци над 18-годишна възраст са минали цялостен имунизационен курс против КОВИД-19. 

Ваксинацията против ковид стартира в Индия на 16 януари. Първите, които получиха имунизацията, бяха медиците и работещите на първа линия - по този начин в Индия назовават тези, които оказват помощ на лекарите в битката с ковид - служители на реда и чиновници на незабавна помощ. След това управляващите започнаха да имунизират хората над 50-годишна възраст и тези със съпътстващи болести, а от 1 май всички поданици на Индия над 18-годишна възраст можеха да се имунизират.

Индия остава на второ място по брой открити случаи на COVID-19 в света. По последни данни на индийското министерство на опазването на здравето от март предходната година, когато пандемията стартира в страната, общият брой на инфектираните е надхвърлил 34,6 милиона души, повече от 34 милиона са се възстановили, а повече от 473 000 са умряли.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР