Последните преговори в Брюксел по споразумението за търговия и сигурност

...
Последните преговори в Брюксел по споразумението за търговия и сигурност
Коментари Харесай

ЕС отстъпи на Великобритания за ситуацията след Брекзит, но напредък реално няма

Последните договаряния в Брюксел по съглашението за търговия и сигурност сред Европейски Съюз и Обединеното кралство завършиха бързо, откакто основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние се оплака от липса на почитание и ангажираност от страна английското държавно управление, написа БГНЕС, базирайки се на английския вестник The Guardian.
Двете страни завършиха договарянията през седмицата - първите извършени персонално от февруари - един ден преди взаимно контрактувания график на фона на очевидната незадоволеност от неналичието на прогрес в превъзмогването на това, което както Барние, по този начин и неговият английски сътрудник Дейвид Фрост дефинираха като " съществени " различия.
" Целта ни беше да реализираме сполучливи и бързи договаряния за реализиране на съглашение. Въпреки това, след четири дни полемики, остават съществени разлики ", споделя Барние в публично изказване.
Барние съобщи, че Брюксел е " слушал деликатно " Борис Джонсън, когато преди две седмици по време на видеоконференция той съобщи пред институционалните водачи на Европейски Съюз, че желае " политическо съглашение " през лятото при изискванията на съглашение. Барние добави, че Европейски Съюз е признал английските червени линии: " Европейския съд да няма роля в Обединеното кралство; да няма обвързване за Обединеното кралство да продължи да бъде обвързано със законодателството на ЕС; и съглашение за риболова, което демонстрира, че Брекзит в действителност има значение ".
Той обаче допусна, че готовността на Европейски Съюз да бъде еластичен към първичните си условия в светлината на английските позиции не е срещнала сходно схващане от " Даунинг Стрийт ". Но договарящият на Европейски Съюз съобщи, че Лондон би трябвало да отговори на новите оферти, като добави, че няма да има договорка без условия на " равнопоставеност " при възможен контракт, в това число за държавна помощ.
Преди това Барние настояваше, че с цел да се откри компромис, английското държавно управление би трябвало най-малко да разгласява проектите си по какъв начин ще работи режимът на вътрешно субсидиране на Обединеното кралство от края на годината, когато завърши преходният интервал.
Освен това той съобщи, че е належащо да има " стабилно и дълготрайно решение " по отношение на риболова, като се вземат поради потребностите на европейските риболовци от сигурност във връзка с поминъка им и ефикасен изчерпателен механизъм за разрешаване на разногласия, с цел да се подсигурява, че и двете страни ще се придържат към техните отговорности ”.
" И ние ще продължим да настояваме за успореден прогрес във всички области. Европейски Съюз чака от своя страна позициите му да бъдат по-добре разбрани и зачитани, с цел да се реализира съглашение. Нуждаем се от равносилен ангажимент от страна на Обединеното кралство ", сподели Барние.
" Завършихме разискването на цялостния набор от въпроси в договарянията за малко повече от три дни. Нашите диалози бяха лице в лице за първи път от март и това даде спомагателна дълбочина и еластичност на нашите полемики ", сподели на собствен ред Фрост.
Още: " Токио към Лондон: Имате 6 седмици да решите за комерсиалната договорка "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР