Последните постижения на българските учени в областта на репродуктивната имунология

...
Последните постижения на българските учени в областта на репродуктивната имунология
Коментари Харесай

Показват българския принос в репродуктивната имунология

Последните достижения на българските учени в региона на репродуктивната имунология ще покаже Институтът по биология и имунология на размножаването " Акад. Кирил Братанов " на Българска академия на науките (ИБИР). Това заяви пресцентърът на Академията.

Събитието е част от календара на честванията за 150-годишнината на Българска академия на науките и ще се състои на 26 ноември от 13.30 часа в централно предверие на Академията.



Изложбата " Роля на ИБИР за развиването на репродуктивната биология и имунология " ще показа настоящите планове на института по тематики като асистирана репродукция, криоконсервация на гамети и стволови кафези, мъжки и женски стерилитет, роля на имунната система по време на имплантация и бременност, и имунологични аспекти на стерилитета.

На откриването ще бъде показана марка с персонализирана винетка, която съставлява фотография на патрона на ИБИР-БАН - проф. Кирил Братанов с Нобеловия лауреат за 2010 година за " инвитро " репродуктивните технологии Робърт Едуардс. Двамата учени са съоснователи на Международния комитет по имунология на репродукцията по време на първия симпозиум по имунология на сперматозоидите и оплождането, състоял се по самодейност на акад. Братанов и учени от ИБИР през 1967 година в Международния дом на учените във Варна.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР