Последните открития на вирусолози в Испания и Италия, които са

...
Последните открития на вирусолози в Испания и Италия, които са
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът може да не идва от Китай

 Последните открития на вирусолози в Испания и Италия, които са изолирали следи от новия ковид доста преди К-19 да се появи в Китай, демонстрират, че Китай може и да не е източник на инфекцията, предават международните информационни организации, базирайки се на специалиста от Университета в Оксфорд Том Джеферсън. Според хипотезата на Джеферсън, коронавирусът от дълго време е публикуван по целия свят в " пасивно “ положение и се е " събудил “ поради климатичните условия.

Изданието напомня, че предходната седмица испанските вирусолози обявиха, че са разкрили следи от ковид в отпадни води, събрани през март 2019 година, т.е. 9 месеца преди болестта да бъде открита в Китай. Италиански учени откриха доказателства за съществуването на вируса в Милано и Торино още през декември, т.е. седмици преди да бъде открит първият случай на зараза в Азия.

Според доктор Джеферсън доста вируси са в пасивно положение по целия свят и се разсънват при подобаващи условия. Това по-специално значи, че те могат да изчезнат толкоз бързо, колкото и са се появили. Джеферсън показва като образец изчезналия вирус на SARS, пише Фокус.

" Мисля, че вирусът към този момент беше тук,а под " тук “ разбирайте на всички места. Възможно е да имаме работа с въздържан вирус, който се е събудил от естествените условия “, ученият цитира The Telegraph думите на учения. Джеферсън отбелязва, че през февруари е регистриран случай на новия ковид на круизен транспортен съд покрай Фолклендските острови, макар обстоятелството, че всички пасажери са били тествани за ковид.

" Странни обстановки като тази са се случили и с испанския грип. През 1918 година почти 30% от популацията на Западна Самоа, което не е имало контакт с външния свят, е умряло от него “, споделя Джеферсън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР