Последните няколко години бяхме забравили какво е инфлация и сега

...
Последните няколко години бяхме забравили какво е инфлация и сега
Коментари Харесай

Иван Нейков: Смятам, че след първото тримесечие инфлацията ще тръгне надолу

Последните няколко години бяхме не запомнили какво е инфлация и в този момент тя ни изненадва. Не считам, че това е най-тежкия проблем в обществената сфера сега. Защото както и да пораства, стартират да се задействат и други механизми. Вече виждаме понижаване цената на петрола поради пониженото ползване, което стартира да се отразява и на останалите инфлационни процеси. Мисля, че сме близо до момента, може би в края на първото тримесечие, когато ще има известно повишаване на инфлацията, само че по-късно ще тръгне надолу.

Това разяснява пред Нова тв Иван Нейков. 

Когато има инфлация, би трябвало да се основават принадлежности в обществената сфера, която да подкрепя хората. Ако някой си мисли, че може да забрани инфлацията, това няма по какъв начин да стане, уточни той.

Голямото предизвикателство пред новото управление на общественото министерство е по какъв начин да настрои инструментите, с които ще се оказва помощ на същински нуждаещите се. Секрета е първо в същински нуждаещите се. Ние в този момент осигуряваме заплащане на безусловно всички, които са пенсионери. Т.е. ние продължаваме с мантрата, че щом си пенсионер, си безпаричен. А това не е правилно, уточни той.

От тази позиция първото тестване е да се концентрира помощта, с цел да отиде там, където има потребност от нея. Второто е, че би трябвало да се преразгледа енергийната помощ. Трябва да се реши на кого и по какъв начин да бъде попомгнато. Ако би трябвало тази година не на 300 000, а на 500 000 да бъде помогнато. Но би трябвало да се дефинира какво е енергийна беднотия. А това е работа на общественото министерство, разяснява Нейков. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР