Последните няколко дни всички видяхме как един финансов въпрос стана

...
Последните няколко дни всички видяхме как един финансов въпрос стана
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! Кирил Ананиев посочи кои са 6-те лъжи на шефа на НЗОК Камен Плочев

Последните няколко дни всички видяхме по какъв начин един финансов въпрос стана политически скандал. Ние нямаме проблеми да се разплащаме с нашите европейски сътрудници във връзка с българските жители. Това сподели в утринния блок " Здравей, България " здравният министър Кирил Ананиев по отношение на абсурда с желаната оставка на шефа на НЗОК. " Понеже доста документи се извадиха, и аз пристигам с такива. Пред мен е докладната бележка на Плочев. В нея той прави систематизиране на бюджета. Това, което е поставил за разплащане с непознатите здравни каси - това е заложено в бюджета на НЗОК. Нося и протокола от съвещанието на надзорния съвет. Там няма да видите даже едно изречение, което да показва паника ", съобщи той.

" Разбирам и знам доста добре, тъй като познавам законодателството, че нямам право да внеса оставката му, само че мога да я желая. Поканих го в моя кабинет да приказваме във връзка с писмото му. Исках да проведем почтен и професионален диалог. Той обаче изрече 6 лъжи - не знае за такова писмо, не съм писал такова писмо, по какъв начин мога да го сторя, без да ви осведомявам. Когато извадих писмото обаче, ми сподели, че са фалшифицирали подписа му. Установи се, че е негов обаче ", съобщи министърът и добави, че Плочев най-после се е оправдал, че не е чел това, което е било написано, а просто го е подписал. " Как може да подписваш нещо до Народно събрание, без даже да го прочетеш?! "

" Говорих с господин Славчо Велков, само че приказвах и с представители на други политически сили. Просто желаех да се опише цялата истина, с цел да не се схваща, че един заслужен български доктор, може за толкоз малко време да каже толкоз доста лъжи ", сподели Ананиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР