Последните няколко дни са благодатни на новини от лагера на

...
Последните няколко дни са благодатни на новини от лагера на
Коментари Харесай

Принципите на Наско и Мъри, които трябва да върнат Левски в голямата игра

Последните няколко дни са плодородни на вести от лагера на Левски. " Сините " са извънредно дейни на трансферния фронт, като към този момент реализираха и изходящи покупко-продажби. Те обаче породиха и разделяне сред почитателите. Тръгнаха си български играчи за сметка на чужденци...
 Левски притегля Келиан ван дер Каап
Ето кое е най-новото попълнение на Левски

Идва от датското състезание

Един от продадените футболисти бе Борислав Цонев. Лесната разлъка, с оглед смисъла му за тима през есента, подсказва няколко значими правилото, които оттук нататък ще бъдат предпочитани за ръководството на тандема Сираков - Стоилов. Някои от тях са позитивни - други не.

" Никой не е по-голям от Левски " - С просто око се вижда, че оттук нататък на " Герена " значимо ще бъде мнението на треньор и президент. Звезда или не, всеки би трябвало да понесе следствията си, в случай че не се вписва в концепцията. Изглежда, че казусът с братя Цоневи не е единствено за пари, защото от дълго време се шушука за това, че Стоилов гледа отрицателно на близнаците. Да, заплатите им са високи на фона на сегашните финансови правила на " Георги Аспарухов ", само че такива контракти им предложи Сираков през лятото, което е и огромният абсурд...
 Станимир Стоилов за подготовката, желанието за трофей и случилото се с братя Цоневи
Станимир Стоилов за подготовката, желанието за трофей и случилото се с братя Цоневи

Вижте какво сподели Мъри

Така макар приноса за спасението на Левски през лятото, Цонев небрежно бе продаден на Черноморец (Одеса). Месец преди началото на сезона пък стартира да му се търси заместител, като бюджетен вид е " синият " младеж Илиян Стефанов, който има класа, само че въпреки всичко беше запаса в Берое. А нали би трябвало да се надгражда?

" Само дълготрайни контракти " - Сираков и Стоилов започнаха вярната тактика да образуват тим от футболисти, огромна част от които да бъдат с дълготрайни контракти. Пример за това са новопривлечените чужденци, подписали за по 2,5 години. Легионери или не, надалеч по-добре е да разполагаш с подобен вид състезатели, напълно фокусирани върху представянето си за тима. Обратният образец е Гьоко Зайков, който още с подписа си за 12 месеца, към този момент мислеше коя да бъде идната му футболна дестинация.

" Край на чакането " - Новият треньорски щаб показва нулева толерантност към футболистите, които по този начин и не разкриват своя капацитет. Трябва да бъдем почтени, хора като Ивайло Найденов и Мартин Петков, дълго време се криеха зад статута си на " наши момчета " и оцеляваха при каквито и да е чистки. И двамата обаче потвърдиха, че са футболисти, достигнали своя персонален най-много на " Герена ". А постигането на цели, минава през ангажирането единствено на класни футболисти, притежаващи задоволителен потенциал за развиване.

" Първо чужденци, след това българи " - Леко разочароващ е фактът, по който Станимир Стоилов зачерта огромна част от българските футболисти както в клуба, по този начин и от цялата efbet Лига. Неколкократно Мъри показа, че не вижда задоволително класа и ще разчита напълно на наемници отвън страната и от време на време фрагменти от Академията. Левски постоянно би трябвало да бъде място, където да играят най-хубавите, само че всеки един сполучлив " наследник " тим предпочитано е бил изграждан към ядро от родни състезатели. Едва ли има някой, който може да бъде уверен, че гледан състезател на видео, по хипотеза е окачествяван като по-добър от неговата българска версия, да вземем за пример. Но тук всичко опира до размера на заплатата...
 Лоша вест за Левски
Лоша вест за Левски

Ноа Сонко Сундберг се контузи

" Левски би трябвало да вдигне равнището " - Най-основополагащият принцип! Дълги години мнозина се опитваха, само че малко на брой даже леко " отлепиха ютията ". Към този миг Левски е клуб, който пробва да се върне към своята най-хубава версия, само че има още много работа за извършване. На всяко едно равнище. Започва се от метода на ръководство, минава се през финансова непоклатимост, база, развиване на гении, маркетинг, работа с медии. Левски даже би трябвало да вдигне и равнището на изходящите си прехвърляния, тъй като е неприятна реклама за първия отбор част от играчите му да минават в тимове от Втора лига или такива, които се борят за спасението си в Украйна.

И по този начин, Сираков и Стоилов се изправени пред куп тествания в Левски. А значимото за тима следва напролет. " Сините " би трябвало да върнат победоносната си аура както на терена, по този начин и отвън него. До този миг се полагаха основите, а резултатите занапред ще бъдат регистрирани,
 Пропадна опцията за трансфер на Ивелин Попов в Левски
Пропадна опцията за трансфер на Ивелин Попов в Левски

Поне към този момент...

Време е водени от правилата нагоре, легендите да тласкат отбора крачка по крачка напред. Необходимо е стъпките настрана и обратно да бъдат сведени до най-малко.

Оттук насетне остава да забележим какво е равнището на футболистите по време на зимните контроли. Представянето им може да даде доста жокери за това върви Левски в вярната посока на своето развиване по този начин, както всички " сини " почитатели се надяват.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР