Последните новости при съвременното проследяване на рискова бременност и профилактика

...
Последните новости при съвременното проследяване на рискова бременност и профилактика
Коментари Харесай

В категорията на рисковата бременност попадат най-вече жените на възраст над 30 години

Последните новости при актуалното следене на рискова бременност и профилактика на затрудненията за плода и майката - това ще бъдат акцентите на Третия интернационален конгрес по майчино здраве в Боровец на 18 май. Организатор на събитието е Асоциацията по фетална медицина.

Председателят на Асоциацията доктор Мария Янкова уточни в изявление за БНР, че в категорията на рисковата бременност попадат най-много дамите на възраст над 30 години, което не значи, че и по-младите майки не могат да имат рискова бременност. Най-често се наблюдава плода за хромозомни недостатъци, Синдром на Даун, за хипертония и диабет по време на бременност. Така че лекарите изследват и по-младите майки.

Най-важните три теста са ехография в първото тримесечие, биохимичен скрининг за хромозомни болести - сред 11-а и 13-а седмица, когато може да се подхващат ограничения, в случай че се открие тежък проблем при плода, и в 20-ата седмица да се направи фетална морфология, или по този начин познатия при майките 3D скрининг. Вече има по-нови проби, които дават до 90% сигурност за аномалии при плода и посредством които може да се избегне амниоцентезата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР