Последните новини за пакета Мобилност“ затвърдиха разделението по оста централно-

...
Последните новини за пакета Мобилност“ затвърдиха разделението по оста централно-
Коментари Харесай

Халил Летифов: Пакет Мобилност разделя Европа

Последните вести за пакета „ Мобилност “ затвърдиха разделянето по оста централно- и западноевропейски страни с тези от периферията, съобщи в изявление за Радио Фокус ръководителят на Комисията по превоз в Народно събрание и народен представител от Движение за права и свободи Халил Летифов.

Той добави, че в предходния мандат на Европейска комисия е имало опция посредством готовност за блокиране на едно или друго решение, до момента в който в този момент е сериозна разликата, съдейки от гласуването в европейската транспортна комисия.

Предстои още едно гласоподаване, само че анализът от миналото демонстрира, че и то ще бъде несполучливо, и ще бъде даден мандат на триалозите, където нашата страна няма да е директен участник в договарянията.

„ Това, което следва от триалозите, по оценките на сътрудниците в Европа, е че те ще лишават много време, най-малко 2-3 години. Има много противоречиви текстове. Европа е посочила и заложила като собствен главен приоритет намаляването на нездравословните излъчвания, на трафика и ограничението на камионите, бълващи нездравословни излъчвания. В текстовете съществуват безумия като това, камиона да се връща – да пътува празен през цяла Европа. Това са десетки и стотици хиляди камиони, което значи, че в допълнение се натоварва трафикът, замърсяванията ще бъдат големи, което опонира на тактиката на Европа. Очаквам там да има големи разногласия и огромна част от текстовете да не бъдат признати “, изясни ръководителят на Комисията по превоз в Народно събрание.

Халил Летифов съобщи, че разновидностите за компромис са огромна част от вкараните текстове да отпаднат, а други да бъдат модифицирани от позиция на тяхната целенасоченост. Той посочи, че Европа не е подготвена с инфраструктурата, която би трябвало да включва бази за почивки на водачите, за защита на камионите. Основателни са подозренията, че сходен вид протекционизъм в лицето на пакета „ Мобилност “ опонира на полезностите на Европейски Съюз, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР