Последните наказателни мита на САЩ и гневният отговор на държави

...
Последните наказателни мита на САЩ и гневният отговор на държави
Коментари Харесай

СТО: Всеки един момент може да избухне търговска война

Последните наказателни мита на Съединени американски щати и гневният отговор на страни като Китай усилват риска от комерсиална война.

Това предизвести генералният шеф на Световната комерсиална организация (СТО) Роберто Азеведо в изявление за ДПА в Женева.

" Всеки един миг могат да избухнат търговски войни, и по способи, по които не чакаме ", акцентира той и добави, че е задоволително една страна да одобри ограничения , които да се възприемат от различен член на организацията като едностранни, случайни и ответни.

В момента, когато те отговорят, ние ще стартираме да имаме тази ескалация, посочи шефът на СТО.

През януари Вашингтон разгласи, че постанова високи мита върху импорт на перални машини и съоръжение за слънчеви панели, с цел да отбрани работните места в Съединени американски щати.

Китай, Южна Корея, Европейски Съюз и други желаеха публични съвещания със Съединени американски щати в границите на СТО.

Тези страни желаят загубите им да бъдат обезщетени.

Ако страните не съумеят да разрешат разногласието със Съединени американски щати, те могат да наложат ответни ограничения на Вашингтон.

Според Роберто Азеведо опасността от търговски войни е повишена от икономическата рецесия през 2008 година

При сходни условия " изкушението да се затворят границите и да се огледа във вътрешността е по-голямо ", продължи той и добави, че сходно държание може да докара до комерсиална война.

Азеведо сподели, че му липсва градивният дух на Съединени американски щати като в предишното. Но той не счита, че Вашингтон може да напусне СТО.

" Съединени американски щати към момента са член и към момента вземат участие в диалозите ", уточни той.

Генералният секретар не вижда опция на глобализацията.

Хората считат, че си губят работата поради миграцията, от време на време поради вноса от страна. Но действителността е, че 80% от работните места през днешния ден са изгубвани поради новите технологии и нововъведения, изясни той.

Хората имат вяра, че цифровата гражданска война е нереална идея . Не е, безапелационен Азеведо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР