Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски стоки,

...
Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски стоки,
Коментари Харесай

Новите мита на Тръмп срещу Китай удрят и технологичния сектор

Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски артикули, няма да окажат отрицателно въздействие на продажбите на Apple Watch или Air Pods. Те обаче ще обиден съществено други артикули, в това число мрежовото съоръжение, употребявано от необятен кръг от софтуерни компании.

В понеделник, почитан чиновник на администрацията съобщи пред кореспонденти, че потребителската електроника като умни часовници и блутут устройства са били извадени от листата на китайските артикули, които ще бъдат обложени с в допълнение мито от 10% от идната седмица.



" Работим по решение, което считаме, че няма да засегне потребителските артикули ", разяснява формалният представител, като добави, “че тези от вида на мрежовите рутери ще попаднат под ударите на новите мита”.

В началото на седмицата, от администрацията на Тръмп оповестиха, че от идната седмица ще влезе в действие нов кръг мита за китайски артикули на стойност 200 милиарда $, защото Китай не е трансформирал това, което Съединени американски щати дефинират като несправедливи търговски практики. Попадането на китайското мрежово съоръжение под ударите на глобата обаче би могло да окаже доста влияние върху софтуерния бранш, защото модемите и рутерите се употребяват за зареждане на големи ИТ мрежи, които доставят артикули и услуги по целия свят.

Dell, Cisco, Juniper Networks и Hewlett Packard Enterprise към този момент оповестиха, че митата върху мрежовото съоръжение биха могли да навредят на главните им линии и да доведат до загуба на работни места в Съединени американски щати.

Според анализатори Гугъл, Фейсбук и Amazon също употребяват китайски рутери и модеми, с цел да извършват световни изчислителни облачни интервенции. Асоциацията за потребителски технологии пък излезе с изказване, че въпреки да е удовлетворена, че избрани потребителски артикули са били извадени от листата, смята, че митата са " неприятна политика ". " Ние сме изключително загрижени за репресивните цени за рутери и мрежово съоръжение. Те ще задушат нашето световно водачество в 5G, ще основат интернет налог върху бизнеса и ще причинят неустановеност за фирмите ", безапелационни са от организацията.

Иначе решението за изваждането на свързани потребителски артикули от листата, в това число Apple Watches и Air Pods, е победа за Apple. В свое писмо по-рано този месец, компанията изиска от администрацията на Тръмп да се откаже от митата, които щяха да обиден нейните артикули. " Тъй като всички мита в последна сметка се явяват като налог за американските консуматори, те ще усилят цената на продуктите на Apple, на които нашите клиенти са привикнали да разчитат в всекидневието си ", разясниха от компанията тогава. Все отново това не е цялостна победа. Другите механически съставни елементи, които Apple употребява, като платки и електрически конектори, остават в листата, като от софтуерния колос отхвърлиха да разясняват това развиване.

Новите мита са допълнение към глобите, въведени по-рано тази година за китайските артикули, които са на стойност 50 милиарда $. Взети дружно, почти половината от продуктите, които Китай продава на Съединените щати всяка година, ще бъдат наранени от политиката на Тръмп.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР