Последните месеци със сигурност са се отразили не само на

...
Последните месеци със сигурност са се отразили не само на
Коментари Харесай

Фитнес след изолацията - съветите на Белчо Христов

Последните месеци сигурно са се отразили освен на психическото, само че и на физическото ни положение. Как да се завърнем към нормалния си темп на живот ще ни посъветва един от най-хубавите диетолози и фитнес треньори у нас - Белчо Христов , който е биолог по обучение.

Той ще опише по какъв начин професионалните спортисти могат по-бързо да се завърнат към нормалния си темп на живот, а вие може да си " откраднете " хрумвания за своето всекидневие.

" Карантинният интервал, който всички ние изкарахме и съпреживяхме, изрично към този момент, откакто отмина и си разхвърлях някои бележки в съзнанието като съветник, не се отрази удобно нито на огромна част от спортуващите, нито на хората, които по този начин или другояче си имат съпровождащите недоволства и болести, за които се и говореше, че са по-засегната група, имат по-нисък имунитет. ", сподели Христов.

" Това залежаване и липса на придвижване, за мен, изрично забавя вътрешната обмяна на субстанции, с което се намаляват доста неща - от настроението, през психоменталните положения, до чисто физиологичните реакции. Тук даже не приказваме за фитнес форма и визия. Говорим за уелнес положение. "

" Какво се случва при стагнация, при липса даже на планувана интензивност? Тогава имаме забавена обмяна на веществата и въпросното трупане и ресурс на мазнини... Всичко в последна сметка се отразява и върху прочувственото положение на всеки един. Подчертавам - на всеки един. Не единствено на тези, които не спортуват. Това е повода да поканя хората, които желаят да подобрят своята форма, към този момент откакто паднаха възбраните за посещаване във фитнес центровете, да бъдат дейни, а в случай че се усещат неуки и несигурни в това по какъв начин да подходят - ще оказа помощ с каквото мога в този репортаж. Но дано да не бъркат фитнеса с културизъм. Да схванат, че това е възстановяване на благосъстоянието на целия организъм. Ще ги направи по-дейни, по-витални. "

" Положителното е, че към този момент можем да даден един рестарт. Плавно да преминем в естествена, бих я нарекъл, да не е истерична, подготвителна интензивност, да подобрим храненето и всичко това ще даде доста бързо отражение, нещата ще тръгнат в вярна посока. Дори в случай че приказваме за класическа фитнес визия - да, това нещо ще се случи, тъй като хората, които не са спортували през тези два месеца - те имат по този начин наречената " мускулна памет ". Със същото желая да успокоя и професионалните спортисти. "
Рестарт на Първа лига: Нова реалност 84 дни по-късно още веднъж е време за футбол
" Давам образец с футбола. Коментираше се, че формата на играчите ще бъде изгубена и няма по какъв начин по този начин бързо да влязат поради подновяването на шампионата, само че това нещо касае и волейбол, хандбал, плувните спортове. Тези спортисти да не се тормозят. Те си имат мускулната памет, т.е. доста бързо биха влезнали в естествен темп. Разбира се, ще отнеме известно време, само че не съм склонен с доктори, които споделят, че това нещо ще е дълготрайно. Напротив - аз настоявам, че е доста по-кратко, в случай че приказваме за храна, вярно дозирано възстановително и встъпващо в дейна спортна активност занятие. "



" Но най-много желая да насочва покана към хората, които в действителност не са се почувствали добре и не престават да не се усещат добре, даже и прочувствено. Нека да излязат в парковете, да спортуват, да дишат чист атмосферен въздух, а в случай че желаят към този момент да скулптурират телатата си, да упражняват анаеробно, каквото дава фитнес центърът като благоприятни условия. "

" Искам да разбере аудиторията, че фитнесът е здраве. Фитнесът е инвестиция и тази дума " фитнес " към този момент би трябвало правилно да бъде изместена или допълнена с една друга дума - това е " уелнес " - положението на духа. Визията ни е това, което вършим както в кухнята, по този начин и в, примерно, три, четири, петдневни в седмицата занимания. Това е моят зов, моята рекомендация. Няма невъзможни неща. Нека да го създадат и просто да усетят сами разликата. "

Съветите на Белчо Христов - вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР