Последните измервания в Свищов не показват превишения на нормите за

...
Последните измервания в Свищов не показват превишения на нормите за
Коментари Харесай

Последните измервания в Свищов не показват превишения на нормите за качеството на въздуха

Последните измервания в Свищов не демонстрират превишения на нормите за качеството на въздуха в резултат на пожара в сметището край града, оповестиха от Регионалната екоинспекция във Велико Търново.

Данните от автоматизираната станция за надзор на качеството на атмосферния въздух в региона за интервала от 12.00 часа на 19 август до 11.00 часа на 20 август демонстрират, че няма превишения на нормите на измерваните индикатори - озон, серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, сероводород и серовъглерод.

Спазени са законоустановените средночасови и средноденонощни правила за главните индикатори, които характеризират качеството на атмосферния въздух, се прецизира в известието.

Шест противопожарни екипа са на място, с цел да потушават пламъците, зародили от продължаващите да тлеят обособени огнища на територията на сметището, сподели за Българска телеграфна агенция комисар Красимир Кръстев, шеф на РД "ПБЗН " във Велико Търново.

Той посочи, че обстановката е под надзор, само че в следобедните часове високите температури и поривите от топъл вятър усилват риска от обновяване на локализирания пожар.

Очаква се на следващия ден в Свищов да бъде основана организация и да стартира запръстяването на сметището.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР