Последните избори в Германия показаха, че днес страната е разделена

...
Последните избори в Германия показаха, че днес страната е разделена
Коментари Харесай

Стените остават и днес, въпреки обединението на Германия, според Щайнмайер

Последните избори в Германия демонстрираха, че през днешния ден страната е разграничена от нови, въпреки и по-малко забележими стени. Това съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, представен от " Ройтерс ".

Той направи това изказване в западния град Майнц във връзка 27-та годишнина от обединяването на Германия.

По думите му, фактът, че крайни националисти влязоха в Народното събрание демонстрира проблемите на актуалното немско общество. Държавният глава прикани демократичните партии да положат нужните старания, с цел да се преборят с такива рискови трендове.

Припомняме, че на вота главните политически партии претърпяха най-големите си изборни загуби от Втората международна война насам, до момента в който крайнодясната " Алтернатива за Германия " завоюва 12,6 % от гласовете и влезе в Народното събрание за първи път.

Според него, стените са на всички места - сред небогати и богати, огромните градове и провинцията. Хората не знаят нищо едни за други, с паника означи той.

За канцлера Ангела Меркел, спечелила четвърти мандат на последните избори и живяла огромна част от живота си в Източна Германия, Денят на обединяването е " ден за наслада ". Това съобщи тя на същото събитие в Майнц.

По думите й, обединена Германия нови отговорност за поддържането на свободата вкъщи и по света. Не можем да се изключим от това, което се случва по света и би трябвало да се погрижим за хуманното създаване на глобализацията, заключи тя.

 Две трети от германците виждат трайни разлики сред Източна и Западна Германия
Две трети от германците виждат трайни разлики сред Източна и Западна Германия

27 години след обединяването на страната разликите не могат да бъдат заличени

Проучване, огласено в понеделник, сподели, че за 2/3 от германците, разликите сред Източна и Западна Германия остават и до през днешния ден. Берлинската стена към момента съществува в съзнанието на доста от тях, демонстрираха резултатите.

Подкрепата за " Алтернатива за Германия " и нейната платформа " да си върнем страната назад " беше изключително мощна в източната част на Германия, подхранена от гнева против решението на канцлера Ангела Меркел да отвори вратите за над 1 млн. най-вече мюсюлмански мигранти през 2015 година

Западна и Източна Германия с е сплотиха на 3 октомври 1990 година Процесът в действителност бе почнал преди към година. Тогава комунистическото управление на източната част от страната отвори Берлинската стена под натиска на всеобщи демонстрации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР