Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи

...
Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи
Коментари Харесай

Испанските туристи възприемат България като Индия и Непал, но за Европа

Последните години сигурно има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация. Ръстът им се е нараснал с над 10%. Това сподели в изявление пред БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

Последните 2 години има усилване на испанските туристи – над 10%.  Търсят нови места за прекарване и за тях Балканите са екзотика, както за нас палмите, за тях това са хората, където пият айрян, ядат баница и дават отговор наопаки с главата  - извънредно екзотично, разяснява Бакърджиева.

Според нея различен фактор е значим за избора на испанските туристи са директните полети. " Такива има от Барселона, Мадрид, Малага, Аликанте, Валенсия от Майорка даже. Това сигурно е доста значим знак ", добави тя.

И изясни: Има разнообразни профили, само че първите испанци, които потеглиха преди години към България, това са планинарите – планини, хижи, къщи за посетители.  Знаят доста за българските планини, само че доста мощен интерес има към културния туризъм, като едно странствуване, един артикул, съчетава доста неща – не е единствено музеи, включва природа, дегустация, забавни персони.

Бакърджиева изясни, че младежите и фамилии с деца идват повече за своя сметка, вършат си пътешествия.

" Профилът на испанските туристите у нас през организации са сред 45 и 75-годишни,  пенсионерите пътуват доста и са насочени към културен туризъм. Предлагат се по тематични турове, странствуване за дами – занаяти, музикални формати, археологически обекти. Разработихме и пътувания свързани с прочувственото и физическото положение на човек. Всъщност България има необикновен запас за подобен вид туризъм . Възприемат ни като еквивалент, по този начин да се каже, Индия и Непал, единствено че за Европа и с енергийните места като Рила, невероятната природа с доста балнео и СПА комплекси, сме идеалната дестинация ", разяснява Йонка Бакърджиева. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР