Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение

...
Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение
Коментари Харесай

Над 124 000 души у нас с оръжия без да са ловци

Последните две години установихме неефикасен надзор на Министерство на вътрешните работи във връзка с разрешителните за носене на оръжия. Имаше стотици разрешителни с изминал период. Общият брой на оръжията в страната с позволение е над 340 000. Като над 124 000 са оръжията, които се държат от физически лица за самозащита, като измежду тях няма регистрирани ловци ”, съобщи в студиото на „ Здравей, България ” зам.-главният прокурор Ася Петрова, съобщи Нова телевизия.

По думите й обаче липсва обединен електронен указател, в който да попадат разрешителните за носене на оръжия. А това попречило работата на Министерство на вътрешните работи по надзор на лицата, притежатели на оръжие.

Запитана дали в действителност прокуратурата ревизира „ Мис България ” 2017 Тамара Георгиева, прокурорът Петрова отвърна: „ Наистина има подаден сигнал във Върховна касационна прокуратура. Сигналът е подаден от Николай Бареков по отношение на провеждането на състезанието ”.

Тази сряда стартира процесът за разграбването на КТБ. Специализираната прокуратура работи по случая. А преди няколко дни основният прокурор Сотир Цацаров се срещна със своя сътрудник – основният прокурор на Сърбия. По време на срещата е подписано съглашение за съдействие сред двете прокуратури и по наказателни каузи.

„ Параметрите по това съглашение не касаят съответни каузи, обвинени лица или подсъдими лица ”, посочи зам.-главният прокурор Ася Петрова.Прокуратурата ревизира и какъв брой са рисковите язовирите у нас.

„ При язовир Огняново констатирахме следния проблем - прекачване на отговорност сред разнообразни институции, неиздаване на акт за публично-държавна благосъстоятелност, както и непредприемане на ограничения за ремонт на стената ”, добави зам.-главният прокурор Ася Петрова.Тя разяснява и делото „ Килърите ”.

„ Делото „ Килърите ” мина в историята. Факт са влезлите в действие неоправдателни присъди без право на обжалване във връзка с трима от подсъдимите – Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Изпитвам задоволство от финала на този проблем ”, разяснява зам.-главният прокурор Ася Петрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР