Последните две години бяха рекордни по отношение на изтеклите потребителски

...
Последните две години бяха рекордни по отношение на изтеклите потребителски
Коментари Харесай

По-малко от 10% от потребителите на Gmail използват допълнителна защита

Последните две години бяха рекордни във връзка с изтеклите потребителски данни в Интернет. Всекидневно, жителите на WWW остават без регистрациите си в обществените мрежи, без пощите си и значимите данни, съхранявани в разнообразни услуги. В една немалка част от тези случаи става дума за немарливост от страна на жертвата – демонстрация на нездраво любознание, небрежност (използване на една и съща ключова дума и потребителско име за доста сайтове) и занемаряване на базисни правила за застраховане на данните. И това не визира само съответните консуматори, защото с откраднатите данни се организират продължаващи офанзиви, измами, изпращане на спам и лъжлив офанзиви, възползващи се от доверието на хората от контактната ви листа, че линкът, водещ към следващия рансъмуер в действителност идва от другар. А доста хора не престават да нехаят. За следващ път може да се убедим в това от отчет на Гжегорж Милка от Гугъл, който изнесе данни по време на присъединяване си на форума Usenix Enigma за потребителските привички на ползвателите на GMail. От тях излиза наяве, че по-малко от 10% от тях употребяват двуфакторна отбрана за своите регистрации.

Гугъл не за пръв път приказват за това, че потребителите на услугите им би трябвало да съблюдават съществени правила за сигурност. Двуфакторната отбрана може да не е панацея, само че е в действителност мощно оръжие против хакерите. Компанията схваща, че за някои консуматори налагането на двуфакторна отбрана при регистриране може да е усложнение и се пробват да им оказват помощ. Запитан от The Register за какво вместо да припомнят непрекъснато за това, не създадат наложителна двуфакторната автентикация за услугите на Гугъл, Милка дава отговор просто: леснота при потребление на услугата. „Въпросът тук е какъв брой консуматори ще отблъснем, в случай че ги принудим да употребяват спомагателна защита“, изяснява той.

Милка споделя, че компанията непрекъснато усъвършенства методите си за вписване на извънредно държание на регистрациите, употребявайки евристични способи за това, тъй че дори и хакер да превземе акаунта ви, към момента има вяра, че ще си го върнете назад.

Помислете за потреблението на двуфакторна отбрана за вашите значими регистрации и не забравяйте, че по този метод ще свършите добра услуга освен на себе си, само че и на хората от листата ви с контакти във Фейсбук, във вашата поща или уебсайт за развлечение. Използването на управител на пароли също е добра концепция, както и постоянната смяна на паролите ви. Пример за това може да ни даде пробива в Yahoo. Макар и оповестен преди две години, самият пробив е станал най-малко две години преди този момент. Имена и пароли бяха оповестени в интернет, данните вкарани в хакерските речници на стратегиите за разтрошаване на пароли. Тези, които в това време са си били трансформирали паролата няма от какво да се опасяват. И несъмнено, не използвайте една и съща ключова дума на няколко уеб страницата и проявявайте здравомислие в Интернет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР