"Последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция

...
"Последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция
Коментари Харесай

Нинова: ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП

"Последните два месеца се белязани от неустойчивост на ръководещата коалиция - с борби за власт вътре в Оперативна програма, сред Оперативна програма и ГЕРБ и сред лобитата в ГЕРБ. Те към този момент стават забележими с обвиняванията в лобизъм сред Волен Сидеров и Валери Симеонов и репликите сред Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова, и опълчването Борисов - Цветанов за оставките на министри. ГЕРБ провокираха и война сред институциите, нападайки непрекъснато президента Радев ".

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Тя означи, че се усилват националните и локални митинги - от майките на деца с увреждания, до пътища. Председателят на Българска социалистическа партия посочи, че хората са несигурни. "Парламентарното болшинство се клати. Два дни подред ръководещите не можаха да съберат нужното болшинство от 121 индивида, с цел да стартира работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, с цел да съществува държавното управление на Бойко Борисов и да продължава да води страната към дъното. Но от петък, имаме безусловно нова политическа обстановка. Движение за права и свободи убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и Оперативна програма. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път Движение за права и свободи също. Изправени пред опасността Народното събрание да бъде блокиран, държавното управление да падне и да изгубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на Движение за права и свободи и извършиха изискването им - да отдръпват закона за локалното ръководство. Вчера изискването беше този закон. А идващите условия? С този ход Движение за права и свободи изтриха патриотите от политическата карта ", разяснява новата обстановка Корнелия Нинова.

Тя напомни изказванието на Оперативна програма ot преди няколко месеца: "Ако има някаква опасност за България, това е връщането на Движение за права и свободи на власт. Движение за права и свободи не може да се помири с обстоятелството, че ги отстранихме от властта и то вечно ". Нинова сподели, че в петък се е видяло, че освен не са ги отстранили, а в името на това - патриотите да останат във властта, са легнали на килимчесто пред Движение за права и свободи. "Нека се знае - Движение за права и свободи ръководи ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, тъй като великодушно им се подмятат трохи от държавната софра. У управялващите няма правила, няма идеологии, няма стратегия. Ето по тази причина сме призвани да бъдем опция на статуквото. Ако искахме власт непременно, в този момент и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не желаеме това. Искаме промяна на модела и по тази причина сме разнообразни ", заключи водачът на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР