Последните два месеца са белязани от нестабилност на управляващата коалиция

...
Последните два месеца са белязани от нестабилност на управляващата коалиция
Коментари Харесай

Нинова: ДПС убиха с един куршум ГЕРБ и ОП

Последните два месеца са белязани от неустойчивост на ръководещата коалиция - с борби за власт вътре в Оперативна програма, сред Оперативна програма и ГЕРБ и сред лобитата в ГЕРБ. Това е споделила водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на Националният съвет на Българската социалистическа партия.
Тези борби към този момент стават забележими с обвиняванията в лобизъм сред Сидеров и Симеонов и репликите сред Цветанов и Бъчварова, и опълчването Борисов - Цветанов за оставките на министри, показала Нинова.

ГЕРБ провокираха и война сред институциите, нападайки непрекъснато президента Радев, е споделила Нинова. Тя е отбелязала, че се усилват националните и локални митинги - от майките на деца с увреждания, до проблемите с пътищата.

" Парламентарното болшинство се клати. Два дни подред ръководещите не можаха да съберат нужното болшинство от 121 индивида, с цел да стартира работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, с цел да съществува държавното управление на Бойко Борисов и да продължава да води страната към дъното. Но от петък, имаме безусловно нова политическа обстановка. Движение за права и свободи убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и Оперативна програма. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път Движение за права и свободи също.

Изправени пред опасността Народното събрание да бъде блокиран, държавното управление да падне и да изгубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на Движение за права и свободи и извършиха изискването им - да отдръпват закона за локалното ръководство. Вчера изискването беше този закон. А идващите условия? С този ход Движение за права и свободи изтриха патриотите от политическата карта ", коментирала новата обстановка Корнелия Нинова. Тя припомнила изказванието на Обединените патриоти преди няколко месеца: " Ако има някаква опасност за България, това е връщането на Движение за права и свободи на власт. Движение за права и свободи не може да се помири с обстоятелството, че ги отстранихме от властта и то вечно ".

Нинова е споделила, че в петък се е видяло, че освен не са ги отстранили, а в името на това - патриотите да останат във властта, са легнали на килимчето пред Движение за права и свободи. " Нека се знае - Движение за права и свободи ръководи ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, тъй като великодушно им се подмятат трохи от държавната софра. У ръководещите няма правила, няма идеологии, няма стратегия. Ето по тази причина сме призвани да бъдем опция на статуквото. Ако искахме власт непременно, в този момент и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не желаеме това. Искаме промяна на модела и по тази причина сме разнообразни. " показала още Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР