Последните два дни, по време на които китайски самолети приближиха

...
Последните два дни, по време на които китайски самолети приближиха
Коментари Харесай

Китайските комунисти трябва да се сдържат, а не да провокират, заяви тайванският президент

Последните два дни, по време на които китайски самолети приближиха Тайван, демонстрират, че Пекин е опасност за целия район и демонстрираха на тайванците още по-ясно същинската природа на китайското държавно управление. Това съобщи президентката на страната Цай Ингвен, представена от Ройтерс.

В петък и през вчерашния ден голям брой китайски самолети пресякоха средата на Тайванския пролив и навлязоха в зоната на тайванската противовъздушната защита, принуждавайки Тайпе да изпрати изтребители да ги прехванат. Пекин счита самоуправляващия се остров за своя територия.

На конференция в петък Китай разгласи провеждането на военни учения наоколо до Тайванския пролив. Пекин порица и това, което дефинира като съглашение сред острова и Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ученията се организираха в миг, когато в Тайпе се намира американският зам.-държавен секретар Кийт Крач. Той е най-високопоставеният представител на Съединени американски щати, посещавал Тайван от четири десетилетия.

Смятам, че тези дейности не оказват помощ на интернационалния образ на Китай и още повече карат тайванците да изпитват нерешителност, като схващат още по-добре същинската природа на китайския комунистически режим, съобщи Цай на конференция.

,,Други страни в района също схващат по-добре опасността, която съставлява Китай. Китайските комунисти би трябвало да се сдържат, а не да провокират'', сподели още президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР