Последните допитвания поставят на първо място консервативния Християндемократически съюз на

...
Последните допитвания поставят на първо място консервативния Християндемократически съюз на
Коментари Харесай

Ключови избори за Бундестаг в Германия

Последните допитвания слагат преди всичко консервативния Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел, следван от социалдемократите на Мартин Шулц. Сондажите отреждат трето място за крайнодясната Алтернатива за Германия, оповестява БНР.

61 милиона и половина немски жители имат право на глас. Изборните секции ще отворят тъкмо в 8.00 ч., а гласоподавателите ще могат да гласоподават до 18.00 ч. локално време. В този час ще бъдат оповестени и първите планирани резултати.

Двамата съществени съперници – Ангела Меркел и Мартин Шулц – завършиха през вчерашния ден акцията с манифестации в изборните си региони. Меркел бе в източногерманската провинция Мекленбург Предна Померания, а Шулц – в западногерманския град Аахен.

И двамата сложиха акцента в последния ден преди вота на обществените тематики, които вълнуват най-вече гласоподавателите.

"Когато приказваме за обществена политика, то ние ще сме най-успешни, когато осигурим работа на хората, тъй че да могат да си заплащат обществените и здравноосигурителните вноски. Постигнахме доста, само че напълно не сме удовлетворени ", съобщи консерваторката Меркел.

Социалдемократът Шулц остана правилен на мотото на акцията си за обществена правдивост.

Мога от в този момент да ви кажа: Правителство под мое управление ще подсигурява идентични заплати за мъже и дами, съобщи той.

Социолозите чакат победа на канцлера Меркел, само че се въздържат от прогнози за формулата на ръководство. Най-големи шансове има продължаването на необятната коалиция от християндемократи и социалдемократи. От резултата на либералите пък зависи, дали Меркел би могла да сформира държавно управление единствено с тях или ще би трябвало да притегли и Зелените в така наречен „ коалиция Ямайка”. От началото на лятото тази тройна коалиция ръководи северната провинция Силезия Холщайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР