Последните действия на САЩ поставят под съмнение целесъобразността на използването

...
Последните действия на САЩ поставят под съмнение целесъобразността на използването
Коментари Харесай

Мария Захарова: Под съмнение е целесъобразността от използването на долара

Последните дейности на Съединени американски щати слагат под подозрение целесъобразността на потреблението на $ и платежните системи, следени от Запада. Това съобщи в четвъртък на брифинг представителят съветското външно министерство, съобщи ТАСС, представен от БГНЕС.
" Естествено, всичко това слага под подозрение освен целесъобразността на потреблението на американската валута като предпочитана валута за заплащане, само че и надеждността на потреблението на платежни механизми, следени от Запада “, сподели Захарова.
 Русия: НАТО и Европейски Съюз подстрекават Киев към продължение на спора в Донбас Русия: НАТО и Европейски Съюз подстрекават Киев към продължение на спора в Донбас
НАТО подстрекава украинския политически хайлайф към ескалиране на напрежението в Донбас. Това съобщи формалният представител на Министерст...
Официалният представител на дипломатическото ведомство уточни, че работата на съветската страна по последователното понижаване на каузи на $ в национални и междудържавни заплащания е " наложително решение ", взето " в изискванията на загуба на доверие към Запада по въпроси за обезпечаване на непрестанен достъп до интернационалната финансова система ", както и с оглед " понижаване на предсказуемостта на икономическата политика на Съединени американски щати и неконтролираното въвеждане от тях на неразумни ограничаващи ограничения ".
" Също по този начин разбираме чудесно, че Вашингтон употребява както своята валута, по този начин и финансовата си система като инструмент за нападателно осъществяване на своята политика, не просто заобикаляйки, само че унищожавайки цялата интернационална система “, означи Захарова. „ Логично е при такива условия се постанова предприемането на ограничения, които са предопределени да минимизират икономическите загуби и опасности по време на транзакции ", добави тя.
По-рано тази седмица съветският външен министър Сергей Лавров съобщи в изявление за ИРНА, че Русия работи по ограничения " за постепенна дедоларизация на националните стопански системи " и вижда " огромни вероятности в тази област за взаимоотношение с всички заинтригувани задгранични сътрудници ".
В четвъртък Съединени американски щати вкараха още един пакет от наказания против Руската федерация, този път свързани с хакерски офанзиви, вменени на Москва, интервенция в изборите в Съединени американски щати и обстановката с Крим.
 Захарова: Русия е срещу политизирането от Европейски Съюз на въпросите за човешките права Захарова: Русия е срещу политизирането от Европейски Съюз на въпросите за човешките права
Новите наказания на Европейски Съюз против Русия водят до деградация на двустранните връзки, Москва е изрично срещу политизирането на въпросите...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР