Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и

...
Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и
Коментари Харесай

Румен Радев: Войската преживя всякакви експерименти, но винаги оцеляваше

Последните десетилетия войската претърпя всевъзможни опити – недостиг, съкращения и политическо надменност, само че постоянно оцеляваше, тъй като хората с пагони осъзнават задачата си. Това сподели президентът Румен Радев на пл. „ Александър I Батенберг “ във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска.


„ Малко са страните, съхранили своето име, религия и език през многовековни превратности и тествания. Ако през днешния ден България е една от тях, то е тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния ярък християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето самопризнание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската войска. Летописите пазят безброй победи на войската ни в отбрана на нашия народ, националното единение и самостоятелност “, сподели президентът.

По думите му и в най-тежките дни на тествания, когато други са бягали от отговорност, българският боец е бил последната саможертвена бариера в отбрана. За българина армията постоянно е била знак на чест и смелост “, добави президентът.

Още по тематиката Ден на храбростта и Българската войска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР