Последните данни за разпространението на коронавируса в България.Новините около войната

...
Последните данни за разпространението на коронавируса в България.Новините около войната
Коментари Харесай

ОБЗОР: Настаниха първите украински бежанци в Белодробна болница, градушка край Пловдив

Последните данни за разпространяването на ковид в България.

Новините към войната в Украйна.

Още детайлности за убийството на Алена Щерк.

Каравана се възпламени край Пловдив тази заран.

Катастрофа на Околовръстното образува огромна запушалка в двете ленти за придвижване, алармират читатели на TrafficNews .

Първите украински бежанци дойдоха в буферния център в Сарафово.

България ще употребява съветски нефт до края на 2024. Изключението за страната ни към този момент е реалност и ще бъде в детайли записано в детайлното умозаключение от съвещанието на Европейския съвет, което ще бъде оповестено след 2-3 дни. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди втория ден от съвещанието на Европейския съвет.

Модерен градски превоз и ръководство на транспортната съгласуваност ще са тематиките, по които община Пловдив ще си сътрудничи с чешкия град Бърно. Това стана ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров с представители на Чешката република, които са на посещаване в града по покана на Международен панаир Пловдив.

Премиерът Кирил Петков не удостовери изнесените в медиите данни за подготвяна среща с Еманюел Макрон и Румен Радев в Париж, на която да бъде открито решение по Македонския въпрос преди края на френското европредседателство през юни.

Постигнатата в Брюксел пролонгация за импорт на нефт от Русия до края на 2024 година е неоспорим триумф за България. Това разяснява вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова откакто стана ясно, че за страната ни ще има особено изключение от ембаргото за съветския нефт.

Три произшествия, при които има леко потърпевши хора, са станали през вчерашния ден на територията на Пловдив.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска отхвърли България да води договаряния със Северна Македония по повод повдигане на ветото върху започването на договаряния за присъединение към Европейския съюз.

Четирима извършители на пътя попаднаха в полицейския арест през последното денонощие.

37-годишна украинка е паднала от хотел в Слънчев бряг през днешния ден по обед. Жената е в болница с контузии по тялото и главата, само че няма заплаха за живота.

Вицепрезидентът Илияна Йотова насочи рецензия за метода на пренасяне на украинските бежанци. Според нея държавното управление е позволило неточности още при настаняването на избягалите от войната.

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов се срещна през днешния ден с някогашния украински президент Петро Порошенко и Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер. Борисов присъстваше на върха на Европейската национална партия в Ротердам.

Възможностите за задълбочаване на съдействие сред България и Франция във военно-техническата област и в областта на защитата и сигурността разискаха президентът Румен Радев и Жоел Бар - общоприет представител по въоръженията в Министерство на защитата на Френската република, който е на посещаване у нас, оповестиха от прессекретариата на президента.

Бизнесът изрично е за приемането на България в еврозоната. Всеки, който приказва против влизането ни в еврозоната, приказва против ползите на българския бизнес. Няма естествен предприемач, който не е " за ". Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев пред медии след извършено общо заседание на организацията.

Делото против Здравко Дечкин, който извърши обир, съпроводен с ликвидиране на бизнес дамата Виолета Балабанова продължава. Нападението стана преди повече от 13 години, като Дечкин бе наказан на 16 години затвор с първичен непоколебим режим. През декември 2021 година, мярката му за неотклонение от задържане под стража бе променена в домакински арест.

С заем от 6, 7 милиона лв. община " Родопи " ще направи главен ремонт с замяна на тръбопровод на 10 улици в обитаемоте места

Сериозна градушка удари град Садово, който се намира на към 20 км. от Пловдив.

Сериозен пожар пламтя на вилната зона над над Браниполе, заяви четец на TrafficNews .

Альона и Наталия са първите дами, настанени през днешния ден в някогашната Белодробна болница на Пловдив. Украинките пристигнали в България на 3 май и от този момент живеели в пловдивски хотел. Днес обаче програмата за заслон на бежанци завършила.

Три тира с дърва са запалени в село Свежен, община Брезово в ранните часове на деня. Изгорели са близо 100 кубика дървесина, предопределена за огрев и промишлени цели. Хора от района считат, че пожарът е тенденциозен и най-вероятно е в символ на митинг против дървената мафия в горите.

С прочувствен театър, в който се преплетоха обичайният български фолклор и модерната музика, деца и учители означиха 45-годишнината на ДГ „ Светла “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР