Последните данни сочат, че коронавирусът може да се задържи до

...
Последните данни сочат, че коронавирусът може да се задържи до
Коментари Харесай

Професор обясни как се заразяваме с вирус в 85% от случаите

Последните данни сочат, че коронавирусът може да се задържи до 28 дни върху маската. Това обаче не значи, че за толкоз дни той ще бъде рисков. В към 85% от случаите се заразяваме от нечисти ръце. Другото е посредством неспазването на обществената отдалеченост и въздушно-капковия път, предизвести още проф. Емил Воденичаров, началник на катедра ”Хигиена ” на Медицинския университет в София.
,,Вирусът би трябвало да живее в жив организъм и заразоносителството може да бъде до една седмица, в случай че се пипне нечиста маска. Вирусът потвърдено се задържа 28 дни и върху банкнотите и парапети. Най-малко се задържа върху железни елементи, както и сребърни или златни бижута``, уточни той.

В към 85% от случаите се заразяваме от нечисти ръце. Другото е посредством неспазването на обществената отдалеченост и въздушно-капковия път, предизвести още проф. Воденичаров.

По думите му дезинфектантът би трябвало да се употребява там, където няма опция да се употребява сапун. Той посъветва и да не се употребяват хавлиени кърпи, когато бършем ръцете си, изключително в публичните заведения.

Хавлиената забрадка задържа влага и там продължителността на вируса е до 21 дни, разясни проф. Емил Воденичаров.

Проф. Воденичаров добави, че е добре работодателите да редуцират броя на хората в офиса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР