Последните атаки в Севастопол показаха, че руската противовъздушна отбрана не

...
Последните атаки в Севастопол показаха, че руската противовъздушна отбрана не
Коментари Харесай

Хирургическите удари по Крим показват, че Русия е беззъба старица

Последните офанзиви в Севастопол демонстрираха, че съветската противовъздушна защита не е в положение да прихваща западните крилати ракети – и то в случай, че таман в Крим са ситуирани най-модерните радари и системи, с които Русия разполага, в това число “С-400 Триумф ”, споделя пред АРД Маркус Койп от Военната академия към Швейцарския федерален софтуерен институт в Цюрих. Освен това Украйна порази освен военни цели, а и една доста алегорична цел, а точно - щаба на съветския Черноморски флот. Това е “най-свещената ” за руснаците военна постройка в целия Крим, разяснява специалистът.

 

Руснаците би трябвало да схванат,че не могат да удържат позициите си

 

Тези набези демонстрират накъде върви войната, показва още Койп. В тази война в последна сметка става дума за това да се покаже на руснаците, че военните им позиции не могат да бъдат удържани. Въздушните удари против Крим показват военните качества на Украйна, изяснява специалистът пред немската обществено-правна медия.

Всички съветски въздушни набези против на Украйна се правят от летищата на полуостров Крим, споделя военният икономист. Ако това развиване на събитията във връзка с Крим продължи, във войната ще последва сериозен поврат най-късно до пролетта, акцентира още той.

Относно украинските офанзиви с дронове в региона на Белгород, Койп изяснява, че украинците вероятно желаят да ангажират ресурсите на съветските елементи там, тъй че Москва да не може да ги изпрати като подкрепление на юг, където Украйна сега напредва. Украинските сили сега настъпват както в региона на Роботине, по този начин и край Новодонецкое, Бахмут и Купянск.

Украйна може да прекъсне снабдяването на съветската войска на юг

По-нататък в изявлението Койп изяснява, че Украйна сега си е сложила за цел да стигне до град Токмак, от кое място може да отреже логистиката на Русия за целия южен фронт. А това може да изиграе значима роля през октомври, тъй като в случай че Украйна успее, тя де факто ще е разделила съветския южен фронт. Преди време специалистът беше планувал, че през октомври Русия ще е изправена пред избор – да изтегли войските си или да ги остави на изтощителна позиционна война.

В момента руснаците изпитват дефицит на муниции. Срещата с Ким Чен Ун съгласно Койп е била по-скоро агитационен ход: „ Докато Северна Корея успее да достави задоволително боеприпаси на Русия, тъй че тя още веднъж да поеме самодейността в бойните дейности, войната ще е завършила “, предвижда специалистът пред АРД. Говорейки за проблемите на съветската войска, той добавя, че тя постоянно нарежда артилерията си прекомерно покрай фронта, заради което тя бива засичана от украинските дронове и по-късно унищожавана от артилерията. Украйна продължава да държи самодейността, акцентира специалистът.

Часовникът за Кремъл тиктака

Крим е освен логистичен център за руснаците, той е от основно военно значение за тях. Затова в случай че Украйна успее да повреди дълготрайно мостовете или железопътните линии там, както и да нанася по летищата удари с обещаните от Съединени американски щати крилати ракети ATACMS, Крим ще бъде логистично изолиран. От този миг нататък Русия към този момент няма да е в положение да продължи войната и краят ѝ може да настъпи по-бързо, в сравнение с някои са очаквали, обобщава специалистът.

Маркус Койп споделя, че евентуално тази зима Русия още веднъж ще се пробва да обстрелва цивилна и военна инфраструктура в Украйна. Но Международният углавен съд в Хага регистрира и брои тези набези, а описът с техните военни закононарушения пораства. Всеки на Запад, който се изрича проруски, е съизвършител в тях, споделя в умозаключение пред АРД Маркус Койп.

Катя КЕПНЕР, " Гласът на България "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР