Последните 5 месеца станахме свидетели на няколко много сериозни кризи

...
Последните 5 месеца станахме свидетели на няколко много сериозни кризи
Коментари Харесай

Асен Василев се похвали: Икономиката ни расте с 20%

" Последните 5 месеца станахме очевидци на няколко доста съществени рецесии – едната стартира с повишение цените на енергоизточниците. Втората огромна рецесия е войната в Украйна, която докара до по-трудни и скъпи доставки, както и запасяване с снабдяване ".

Това сподели вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на парламентарен блиц надзор.

" Това, което ние следим, е доста нарастване на производството в българската стопанска система. Увеличението е с над 20%. Същото нещо се отнася и за износа. Това се дължи значително на българските компании и на българските служащи, които са си свършили добре работата и са били ефикасни ", съобщи той.

По думите му държавното управление, благодарение на Народното събрание, съумя да обезпечи относително постоянни цени на главните енергоизточници.

Народното събрание организира блиц надзор и постоянен парламентарен надзор. Премиерът Кирил Петков и неговите заместници дават отговор на настоящи въпроси на депутати. В рамките на постоянния надзор ще вземат участие министър-председателят, вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов, Гроздан Караджов, Калина Константинова и още 10 министри.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев ще показа повече планове за идната актуализация на бюджета, както и разноските, които са нужни за използването на пакета от ограничения, свързани с войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР